elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kendi Bilgisayarını Kendin Yap |
Kano

Hayalindeki projeyi gerçekleştirmek isteyen fakat yeterli sermayesi olmayanların projelerine destek bulduğu Kickstarter kitlesel fonlama platformundan birbirinden ilginç projeler çıkmaya devam ediyor. Her yaştan kullanıcının kendi bilgisayarını yapmasını ve kodlamayı öğrenmesini sağlayan proje olan Kano da ilginç ve büyük ilgi gören projelerden biri.



A- A+
20.10.2014 tarihli yazı 12996 kez okunmuştur.
Projesi için fon arayanların başvurduğu platform olan ve 55 binden fazla projeye fon toplanmasını sağlayan Kickstarter'da, her yaştan kullanıcının kendi bilgisayarını yapmasını ve kodlamayı öğrenmesini sağlayan proje olan Kano, 1.5 milyon doların üzerinde fon toplamayı başardı. Londra merkezli olan ve 100 bin dolar fon hedefiyle başlayan proje, kullanıcılardan ve destekçilerden büyük ilgi gördü. Eylül ayına kadar 18 bin ön siparişi teslim eden proje ekibi bu projeyle 6-14 yaş arası çocuklara kodlamayı sevdirmeyi amaçlıyor.
 
 
 
 ►İlginizi Çekebilir: Kickstarter'da Nasıl Para Toplanır?
 
 
Kullanıcılar için portatif özelliğiyle taşınması kolay olan Kano, Raspberry Pi Model B, Bluetooth klavye, mikrofon, kılıf, WiFi, baskı, yapıştırıcılar,
8 GB’lık SD kart ve yardımcı  kılavuzdan oluşuyor. Özellikle çocuklar için kurması son derece kolay olan ve televizyona, monitöre veya herhangi bir ekrana bağlayarak kullanabileceğiniz bu kit 150 dolardan piyasaya sunuldu.
 
 
 
 
 
Kano'nun bir diğer özelliği ise kullanıcılara kodlamayı öğretiyor olması. Kano OS isimli, Linux tabanlı bir işletim sistemine sahip olan bu kit, Kano Blocks isimli yazılımla da kodlamanın temellerini öğretiyor ve Snake, Pong ve Minecraft gibi oyunları size yaptırarak pratik yapmanızı sağlıyor. Kano'yu daha yakından tanıtan ve kendi bilgisayarınızı nasıl yapacağınızı gösteren tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. Ayrıca sipariş vermek ve daha detalı bilgiyi vermek için bu siteyi ziyaret edebilirsiniz.
 



Kaynak:
►Kickstarter
Kano
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.