elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kazan Soda Elektrik Üretim A.Ş. Tesislerinde 2M Kablo Ürünleri Tercih Edildi

Resmi açılışı 15.01.2018 tarihinde gerçekleştirilen Kazan Soda Elektrik Üretim AŞ. soda külü üretimi tesislerinde 2M Kablo enstrümantasyon, kumanda ve kontrol kabloları kullanıldı. Detaylar haberin devamında...



A- A+
16.01.2018 tarihli yazı 10896 kez okunmuştur.
2M Kablo, 5 kıtada 73’den fazla ülkede hayata geçirilen önemli projelerin en çok tercih edilen Türk markalarından biridir. Kuruluşundan çok kısa bir süre sonra birçok ülkeye ihracat yapmaya başlayan 2M Kablo yine ülkemizin en fazla ülkeye ihracı sağlanacak ürün gamı olarak nitelendirilen bu projesinin de enstrümantasyon, kumanda ve kontrol kablolarını tedarik etti. İhracatını her geçen yıl geliştiren 2M Kablo, ülkemizin cari açığına azaltacak bu projeye ürünleri ile katkı sağlamanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Açılışı 15 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşen Kazan Soda Elektrik Üretim Tesisleri, 1998 yılında Ankara'nın Kahramankazan ve Sincan ilçe sınırları içerisinde keşfedilen trona cevherini çıkarmak, işletmek ve ekonomiye kazandırmak amacıyla kuruldu. İnşasına, 11 Şubat 2011 tarihinde başlanılan Kazan Soda Elektrik Üretim Tesisleri tam kapasite ile üretime geçiyor.

Avrupa'nın en büyük doğal Ağır Soda Külü ve Sodyum Bikarbonat üreticisi olması planlanan Kazan Soda Elektrik Üretim tesisi Ankara’nın kuzeybatısında, Ciner Grubu’nun, 1.5 milyar dolarlık yatırımla inşa edilmiştir. Kazan Soda Elektrik Üretim AŞ dünyadaki ticaret hacmi 15 milyar dolar olan ve en fazla ticareti yapılan onuncu kimyasal olarak nitelendirilen soda külünün üretimini gerçekleştirecek.  
 

Kazan Soda, 2.7 milyon ton üretim kapasiteli soda külü tesisi yatırımıyla toplamda 2200 kişilik istihdam rakamına ulaşmayı hedefliyor. Dünyanın en büyük ölçekli çözelti madenciliği, soda külü üretim tesisi, 380 MWe ve 400 ton buhar üretimi ile Türkiye’nin en büyük üretim kapasiteli kojenerasyon tesislerine sahip Kazan Soda Elektrik Üretim AŞ üretiminin tamamını ihraç edecek. Dünyanın toplam doğal soda külü ihtiyacının yüzde 14’ünü karşılayacak olan Kazan Soda Üretim Tesisi yerli ve milli üretimiyle Türkiye’nin cari açığının kapatılmasına da büyük katkı sağlayacak.
 

Cam üretiminden kabartma tozuna kadar birçok sektörde kullanılan Ağır Soda Külü (Sodyum Karbonat) ve Sodyum Bikarbonat; başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok bölgesine ihraç edilerek ülke ekonomisine önemli ölçüde ihracat geliri sağlanacak.
 



2M Kablo Hakkında 


Müşteri ve insan odaklı hizmet anlayışına ve sürekli gelişime inanan 2M Kablo, zaman içinde bu yönleriyle tanınmış ve kablo sektöründe kalite, güven, başarı ve ilklerin simgesi olmuştur.

1993 yılında İstanbul’da kurulan 2M Kablo, 2012 yılında Silivri’deki yeni tesislerinde faaliyet göstermeye başlamıştır. 2M Kablo yeniliğe ve gelişime açık genç, aktif ve uzman kadrosu ile İstanbul’da Perpa Ticaret Merkezi’nde Satış ve Pazarlama Merkez Ofisi, Ankara’da Bölge Satış Ofisi, Antalya, Adana, Bursa, İzmir’de satış noktalarında, ayrıca 2005 yılı itibari ile Moskova’da yer alan satış ofisi ve deposu hizmet vermektedir.

Geniş ürün yelpazesi ile kablo sektöründe aktif rol oynayan 2M Kablo, ulusal ve uluslararası standartlara göre ürettiği ürünlerin yanı sıra, özel müşteri şartnamelerine ve isteklerine göre de tasarım yapabilmektedir.

Kaynak: