elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ETMD'nin Dijital Medya Partneri ElektrikPort Oldu

ETMD (Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği) ve ElektrikPort arasında, işbirliği ve stratejik ortaklığın kurulması amacıyla protokol imzalandı. ElektrikPort imzalanan bu işbirliği ile Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği (ETMD)’nin Dijital Medya Partneri oldu. Sektör için bu önemli gelişmenin ayrıntıları haberimizde...



A- A+
23.05.2014 tarihli yazı 6920 kez okunmuştur.
ETMD (Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği) ve ElektrikPort arasında işbirliği anlaşması imzalanmış olup, ElektrikPort, yürüttüğü başarılı çalışmalarına ETMD’nin “Dijital Medya Partneri” olmayı da eklemiştir.

Bu önemli anlaşma törenine, ETMD Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Tuncer ÖZEKLİ ve Dernek Müdürü Sn. Tanju AKLEMAN ile ElektrikPort Genel Müdürü Sn. Ayça AYÇİÇEK ve Satış ve Pazarlama Müdürü Sn. Gülbin US OVACIK katılmışlardır.
Yapılan bu anlaşma ile, hızla gelişmekte olan elektrik proje ve tesisat sektöründeki gelişme ve yeniliklerinin, elektrik sektöründeki her kesimden ilgili kişilere ulaştırması hedeflenmektedir.

Dijital yayıncılık ile mühendislik sektöre yön veren ElektrikPort ile, uygulamalarının ilerleme ve gelişmesine çalışarak bu konuda en yüksek uluslararası teknolojik seviyeye erişmek ve proje hizmetlerinin yaygın şekilde batı normlarına erişecek düzeyde geliştirilmesi için kurulan ETMD arasında imzalanan bu protokol ile birlikte sektörde ses getirecek yeni haberler de beraberinde gelecektir.
 
Anlaşmanın temel amacı;

Firma sahipleri,
► Proje yöneticileri,
► Mühendisler,
► Teknisyenler,
► Teknikerler,
► Akademisyenler,
► Mühendislik ve meslek yüksek okulu öğrencileri gibi
 
sektörel hedef kitlenin ihtiyacı olan en güncel teknik bilgilerin en doğru şekilde yayın dünyasına kazandırılmasıdır.
 

ETMD (Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği) Hakkında

22 Şubat 2000 tarihinde kurulan Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği ‘nin (ETMD), tüzüğünde de yeralan kuruluş amacı, ELEKTRİK TESİSAT MÜHENDİSLİK meslek uygulamalarının ilerleme ve gelişmesine çalışarak bu konuda en yüksek uluslararası teknolojik seviyeye erişmektir. Bu amacın gerçekleşmesi için dernek aşağıdaki faaliyetleri yapar:

► Üyelerin memleket içinde ve uluslararası alanda tanıtılması ve teknik gelişimi için yazılı, sözlü ve görsel yayın yapmak, kitaplık ve teknik bilgi ve iletişim merkezi kurmak, seminer, konferans, panel, sergi, müze ve gezi düzenlemek.

► Elektrik Tesisat kuruluşlarının ve hizmetlerinin toplum içinde anlaşılması ve toplumun bilinçlendirilmesi, hizmete güvenilmesi için girişimlerde bulunmak, periyodik toplantılar düzenlemek.

► Üyelerin özel ve kamu kuruluşları arasındaki münasebetleri düzenleyici esasları tesbit etmek amacı ile araştırmalar yapmak, yüksek teknoloji esaslarını ve standartlarını; tasarım, yapım, üretim, işletme usul ve kurallarını ülkemiz koşullarına adapte etmek, ülkede yaymak ve yetkililere tavsiye ve önerilerde bulunmak.

 Meslek ve İhtisas Odaları, Üniversite ve Kamu Kuruluşları ile iletişim veuyum içinde Elektrik Tesisat Mühendisliği ‘nin uzmanlığa dönük gelişimi ve bu mühendislik kuruluşlarının gelişmesini sağlamak amacıyla işbirliği yapmak.

► Kamu ve özel işlerde çıkacak teknik ve mesleki anlaşmazlıklarda bilimsel ve teknik kurallara uygun bilirkişilik, hakemlik, jürilik, ve değerlendirme hizmetleri vermek; sahalarında uzman üyeler ile teknik hizmetleri istek halinde organize etmek.

► Uluslararası teknik ve teknolojik gelişim ve buluşları, gelişmiş ülke mühendislik kuruluşları, dernek ve birlikleri, teknik ve bilimsel işbirliği ile ülkemize aktarmak, meslek sonrası eğitim, burs, staj olanakları için genç meslektaşlara imkan sağlamak, elektrik tesisat hizmetlerinde onları profesyonel uzmanlığa yönlendirmek.
 

ELEKTRİKPORT HAKKINDA

ElektrikPort, aylık 350.000 ziyaretçisi, 1.000.000'dan fazla sayfa görüntüleme sayısı ve 80.000 kişilik sosyal networkü ile Türkiye’nin en büyük mühendislik portalıdır. Üniversite - sanayi işbirliği kapsamında önemli bir rolü bulunan ElektrikPort, üniversite öğrencileri ve sektörün önde gelen firmalarını bir araya getirerek bir sinerji oluşturmayı hedeflemiştir.

Mühendisten öğrencilere, teknikerden akademisyene kadar çok geniş bir sektörel kitleye hitap eden ElektrikPort, sektöre yön veren bir mühendislik portalı olarak yayın hayatına devam etmektedir.

Cumali ÖZEL Cumali ÖZEL Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır