elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dokunmatik Ekranlar Arasında Veri Taşımada Yeni Teknoloji:
"InTouch"

Dokunmatik ekranlar arasında bir dosyayı taşımak artık daha da kolaylaşıyor. Verileri dokunarak bir dokunmatik ekrandan başka bir dokunmatik ekrana taşıma zamanı. Bu yöntemle neler taşıyabiliriz? Veriler nasıl taşınıyor? Cevapları haberimizin devamında.



A- A+
25.10.2013 tarihli yazı 10602 kez okunmuştur.

Finlandiya’daki VTT Teknik Araştırma Merkezi yüzük, bileklik veya tırnağa yapışan bir arayüz gereci ile kullanıcının verilerini sadece dokunarak bir ekrandan başka bir ekrana transfer eden teknoloji geliştirdi. Bu yeni teknik, bulut hizmeti yoluyla kullanılan gereçler(yüzük, bileklik veya tırnak parçası) vasıtasıyla birçok nesnenin aktarımını sağladığında veri etkileşiminde önemli bir adım olarak görülüyor.

 





►İlginizi Çekebilir: Dokunmatik Ekranlar Nasıl Çalışır

 

VTT tarafından geliştirilen bu yöntem, alınan dosyaları öncekinden daha kolay bir şekilde gönderilip verinin çeşitli dokunmatik ekranlara paylaşılmasını sağlıyor. Örneğin tabletinizin ekranındaki bir dosyaya dokunduktan sonra tırnağa takılan bir arayüz ile arkadaşınızın akıllı telefonuna dosyanızı taşıyabilirsiniz. Bu uygulamada tüketiciler kullanımı kolay, dijital cihazlar ve nesneler dünyasında birlikte çalışabilir yeni temas arayüzleri kullanacak.

Ayrıca bu yeni geliştirilen konsept, yeni tür interaktif cihazların ve ürün jenerasyonlarına yeni olanaklar sağlamakla beraber yeni iş olanakları açacak.

Bu tekniğin uygulama alanları; dijital cihazlar, arabalar, üretim endüstrisi, lojistik ve sağlık sektörü olduğu düşünülüyor. Tabi bu teknoloji için bekleyen bir patent var.



 
 


►İlginizi Çekebilir: Artık Her Yüzey Dokunmatik Olacak


 
Cihazlar arasındaki veri transferi, hafıza yapıştırıcıları kullanılarak, kısa mesafede noktadan noktaya bağlantı kurularak(örneğin bluetooth) veya bulut hizmeti kullanılarak gerçekleşiyor. Tüm bu yöntemler temelde geleneksel araçlara ve standart kullanım metotlarına bağlı.

“Intouch” kullanıcıları için şunu söylemek gerekir ki arayüz gereçleri dokunmatik ekranlarla çalışıyor ve NFC(Near Field Communication) standartlarına uygun. Ayrıca InTouch, ya doğrudan ya da bulut hizmeti üzerinden dosya transferine izin veriyor. Güvenlik ve gizlilik bilgileri ise entegre edilmiş bir güvenlik sistemi ile korunuyor.


Bu sistemin nasıl işlediğini merak ediyorsanız videomuzdan izleyebilirsiniz.









Kaynak:

► sciencedaily.com
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.