elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Danfoss'tan COVID-19’a Rağmen Sağlıklı Sonuçlar

COVID-19, ilk yarıda satış ve kârlılığı kaçınılmaz olarak etkiledi – Çevreci dönüşüm ve altyapı yatırım planları, Danfoss teknolojilerini her zamankinden daha da önemli duruma getiriyor. Detaylar haberin devamında...



A- A+
22.09.2020 tarihli yazı 21275 kez okunmuştur.
Danfoss'un satışları, geçen yılın aynı dönemine göre % 10 düşüşle ilk yarıda 2,9 milyar Avro olarak gerçekleşti. Faaliyet karı (EBITA) geçen yılın aynı dönemine göre % 19 düşüşle 309 milyon Avro’ya ulaştı ve EBITA marjı geçen yılın ilk yarısındaki % 12,1'e karşı 2020 ilk yarıyılında % 10,8 oldu.
 


2020’nin ilk yarısı, hala küresel sarsıntı ve belirsizlik yaratmaya devam eden COVID-19 salgınının etkisi altında geçti. Danfoss'un faaliyet gösterdiği bölgelerin tümü ve endüstrilerin birçoğu etkilendi. Danfoss, satışlarda en büyük olumsuz etkiyi Nisan ve Mayıs aylarında yaşarken, ikinci çeyreğin sonuna doğru dönemsel bir toparlanma kaydetti. Bunun yanında, Danfoss'un Asya'daki satışlarının dengelendiğine dair işaretler ön plana çıktı ve Çin, ikinci çeyrekte rekor satışlar ile gücünü geri kazandı. Avrupa genelinde de Danfoss, ikinci çeyreğin başındaki en düşük seviyeye kıyasla iyileşme işaretleri görüyor. Buna karşılık Kuzey Amerika, Latin Amerika ve Hindistan satışları, COVID-19’un etkileri altında zorlanmaya devam ediyor.

Danfoss Başkanı ve CEO’su Kim Fausing "Dünya genelinde ekiplerimizin bu zorlu durumla başa çıkma şekilleriyle gurur duyuyorum. Çalışan sağlığına ve güvenliğine odaklanarak hızlı bir şekilde aksiyon aldık. Çalışanlarımız ve iş ortaklarımızla iletişimde kaldık, müşterilerimize hizmet verdik ve masraflarımızı operasyonlarımıza göre ayarladık. Küresel olarak fabrikalarımızı çalışır durumda tuttuk ve müşterilerimiz ile tedarikçilerimize yönelik dijital varlığımızı güçlendirdik. Aynı zamanda stratejik hedeflerimize odaklanmayı da sürdürdük” dedi.
 


Gerek küresel, gerek ulusal seviyede çevreci dönüşüm ve altyapı yatırım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. COVID-19 krizinin sona ermesiyle birlikte, ekonomilere hız kazandırması beklenen planlarda çok önemli araçlar olarak bunlar öne çıkıyor. Bu bağlamda Danfoss’un çözümleri elektrifikasyonu arttırma, şehirleşme ve iklim değişikliği gibi küresel mega trend’lere herzamankinden daha fazla hitab ediyor.




Kim Fausing konuşmasını “Her ne kadar 2020’nin geri kalanının pandeminin etkisi altında geçeceğini, ve faaliyet gösterdiğimiz pazarlardan birçoğunda belirsizliklerin olmaya devam etmesini bekliyor olsak da, yavaş bir toparlanma bekliyoruz. Ayrıca, Danfoss özellikle elektrifikasyon alanında dünyanın önde gelen şirketleri tarafından tercih edilen teknoloji ortağı olarak seçildi ve bu da bize geleceğe dair güven veriyor.” cümleleriyle tamamladı.
 


2020’nin 1. Yarısı için Kilit Sayılar


► Satışlar %10 azalarak 2,864 milyon Avroya geriledi (H1 2019: 3,166 milyon) ve bu da yerel para biriminde eksi %10 büyümeye denk geliyor.
► EBITA (Satın alma ile ilgili amortisman öncesi faaliyet kârı) %19 azalarak 309 milyon Avroya geriledi (H1 2019: 383 milyon). EBITA marjı %10,8 (H1 2019: %12,1) oldu.
► Net kâr %32 azalarak 164 milyon Avroya indi (H1 2019: 242 milyon).
► İşletme faaliyetlerinden kaynaklanan nakit akışı %44 artarak 166 milyon Avroya çıktı (H1 2019: 115 milyon Avro).
► İnovasyon yatırımları 130 milyon Avroya ulaştı (H1 2019: 140 milyon) ve bu da satışların %4,6’sına denk geliyor (H1 2019: %4,4).

Danfoss Türkiye Genel Müdürü Emre Gören, yarıyıl sonu itibariyle Danfoss Türkiye’nin yarı yıl değerlendirmesini yaptı. Danfoss Türkiye bir önceki yılın aynı dönemine göre %18,05 oranında büyüme gösterdi. Bu güçlü sonuçla birlikte Türkiye organizasyonu, pandemi döneminde büyüme gösteren birkaç ülke organizasyonundan biri oldu.Pandeminin ekonomik etkilerinin, faaliyet gösterdiğimiz hemen her sektörde görüldüğü zorlu bir yarıyılda tüm segment ve fonksiyonlarıyla Danfoss Türkiye ekibimiz ve iş ortaklarımız, bu yeni normalde çalışmaya hızlıca adapte olarak, yüksek performans ve özveri ile müşterilerimize kesintisiz hizmet sağlamaya devam etti. Danfoss araç ve sistemlerinin dijital altyapısı, evden çalışma düzenine ilk günden itibaren sorunsuz geçilmesinde ekibimize yardımcı oldu.

Danfoss ürünleri ve teknik servis ekiplerimiz de, yeni kurulan pandemi hastaneleri ve şehir hastaneleri başta olmak üzere bir çok noktada pandemiyle mücadelede etkin rol oynamaya devam ediyorlar.


2020 Öngörüsü Yenilendi


COVID-19 ‘un nihai pazarlar üzerindeki potansiyel etkisi, ve bu konudaki artan belirsizlik nedeniyle 27 Mayıs itibariyle, 2020 yılı için finansal öngörüler askıya alındı. Belirsizlik normalden yüksek olmaya devam etse de, 2020'nin ilk yarısındaki performansa dayalı olarak, Danfoss 2020'nin tamamı için öngörülerini COVID-19’dan önceki seviyede tekrar devreye sokuyor.

Mevcut dalgalanmaya rağmen beklentimiz, yılın sonu itibariyle 2019 seviyesindeki karlılığı korurken, pazar payımızı arttırmak veya korumak. Bununla birlikte satışların üzerindeki olumsuz etkiyle birlikte Danfoss, sonuçlarda da bu etkiyi görmeyi bekliyor.

Genel öngörü, Eaton'ın hidrolik işinin satın alınması kaynaklı bir etkiyi hariç tutuyor. Bu satınalmanın 2021 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

COVID-19 nedeniyle, öngörünün dayandığı temel varsayımların normalden daha belirsiz olduğu vurgulanmalıdır.

İlgili bağlantılar:

https://www.danfoss.com/en/about-danfoss/company/financials/

Danfoss Hakkında:

Danfoss geleceğin dünyasının daha iyi, daha akıllı ve daha verimli olmasını sağlayan teknolojileri geliştirir. Büyüyen şehirlerde, enerji verimli altyapı, bağlı sistemler ve yenilenebilir enerjinin entegrasyonunu sağlarken taze yiyecek tedarikini ve evlerimizde ofislerimizde en uygun konforu sağlar. Danfoss'un çözümleri, örneğin soğutma, iklimlendirme, ısıtma, elektrikli motorları ve mobil donanımları kontrol etmek için kullanılıyor. Yenilikçi mühendisliği 1933’e kadar uzanıyor ve Danfoss bugün 28.000 çalışanı ve 100’den fazla ülkede satışları ile küresel bir lider. Kurucunun ailesine özel varlığı... Danfoss hakkında daha fazlasına www.danfoss.com adresinde n ulaşabilirsiniz.


 
Irmak Telatar Irmak Telatar Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır