elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Danfoss, “Bölgesel Enerjinin Dijitalleşmesi Zirvesi”ni Gerçekleştirdi

Danfoss, 20-21 Ağustos tarihleri arasında Bölgesel Enerjinin Dijitalleşmesi Zirvesi’ni Kapadokya’da gerçekleştirdi.



A- A+
14.09.2019 tarihli yazı 4238 kez okunmuştur.
Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında dünya lideri Danfoss, Kapadokya’da 20-21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen “Bölgesel Enerjinin Dijitalleşmesi Zirvesi”ne ev sahipliği yaptı. Bölgesel enerji alanında görev yapan yaklaşık 80 kişiyi ağırlayan zirvede Danfoss, “Bölgesel Enerji” bölümünden ürün yöneticileri ve iş geliştirme ekiplerinin liderliğinde en yeni trendleri ve Danfoss’un dijital çözümlerini anlattı.

Türkiye’de bölgesel ısıtma alanında faaliyet gösterenkişi ve kuruluşların da sunumlarıyla dijitalleşme yolundaki tecrübelerini paylaştığı zirvede, Avrupada’ki dijital çözümlerin Türkiye’ye nasıl uyarlanabileceğinin interaktif bir şekide aktarıldı. Zirve sırasında düzenlenen workshoplardan çıkan sonuçlar değerlendirilerek yeni projelerin oluşturulması için adımlar atıldı. Zirvede ayrıca Danimarka Büyükelçiliği, Danimarka Hükümeti ve Türk Hükümetleriyle birlikte hazırlanan Türkiye’deki yeni enerji yasası hakkındaki çalışmaların son durumu hakkında bilgiler verildi.
 

İki gün boyunca süren toplantılarda Danimarka Başkonsolosu Anette Snedgaard Galskjøt, Danimarka Büyükelçiliği Enerji Sektör Danışmanı Dennis Holte Skov-Albertsen,Manisa Büyükşehir Belediyesi Soma Bölgesel Isıtma İşletme Koodinatörü Can Doğan Cansever ile Danfoss, Bölgesel Enerji Bölüm Başkanı, Anton Koller’in yanısıra Danfoss dünyasından üst düzey yöneticiler katılımcılarla fikir alışverişinde bulundu.
 
Zirveye katılan Arı Jeotermal Firma Sahibi ve MTMD Genel Sekreteri Gürkan Arı konuyla ilgili şunları söyledi: “Yıllardır Danfoss ile çalışıyor ve bu tarz seminerlerine katılıyoruz gelişmeleri yakından takip etmek ve uygulamaktan mutluluk duyuyoruz. Bizim için bu tarz toplantılarda öğrendiklerimiz, gördüklerimiz, bilgilerimizi pekiştirmek için çok önemli. Ülkemiz için çok kritik olan bölgesel enerji konularını bu toplantıda tekrar görüştük. Aslında belli bir kesim tarafından bilinen ama kamuoyu ve kullanıcılar tarafından bilinmeyen konular ve detaylar üzerinden fikirler paylaşıldı. Danimarka’daki uygulama ve gelişmeleri duydukça çok heyecanlandık. Biz de projelerimizde bu teknolojiyi ve çözümleri kullanarak tüm Türkiye’de uygulamak istiyoruz.”


Kaynak: