elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Casus Android Yazılımlar

AVG Çevrimiçi Güvenlik firmasına göre bazı şüpheli Android yazılımlar güvenliğinizi tehdit ediyor öyle ki telefonunuz kapalıyken bile telefonunuz üçüncü bir cihaz tarafından telefonunuzun resim çekme ve arama yapma gibi bazı foksiyonları yerine getirtilebiliyor .Gelin beraber bu haberi birlikte inceleyelim.



A- A+
23.02.2015 tarihli yazı 14718 kez okunmuştur.
AVG Çevrimiçi Güvenlik firmasına göre bazı şüpheli Android yazılımlar telefonunuzu işgal edip güvenliğinizi tehdit edecek düzeye geliyor öyle ki telefonunuz kapalıyken bile üçüncü bir cihaz tarafında telefonunuz ile resim çekilebiliyor ve aramalar gerçekleştirebiliyor.Kötü amaçlı bu yazılımların bu görevleri nasıl gerçekleştirdiği ise bir hayli ilginç. Yazılım telefonunuzun kapanma işlemini işgal ederek Android telefonunuzu kapanmış gibi gösteriyor yani telefonunuzun kapanırken gösterilen animasyonu gösteriliyor ve ekranı karartılıyor yani telefonunuzu kapanmış sanıyorsunuz fakat telefonunuz aslında açık kalıyor.
 
 

Telefonunuz bu durumdayken yazılım üçüncü bir cihaz tarafından telefonunuz mesaj atabiliyor, fotoğraf çekebiliyor, hatta aramalar gerçekleştirebiliyor. Dolayısıyla telefonunuz bir anda sizi izleyen bir cihaz haline geliyor. AVG Çevrimiçi Güvenlik firmasının şüpheli yazılımların fonksiyonların anlatıldığı gönderiye göre bu tehdidi kapalı casus android olarak isimlendirdi. Şirkete göre bu yazılımlar Android 5.0’dan düşük işletim sistemine sahip ve root erişim izni verilmiş telefonları tehdit ediyor.


 
►İlginizi Çekebilir :  Yeni Arama Kurtama Robotu Yarasa DALER
 

Şirket sözcüsüne göre şuana kadar 10 bin cihaza bulaşan bu virüslerin çoğu Çin’de yerel uygulama marketlerinde bulunduğu açıklandı.AVG anti virüs ürünleri bu casus yazılımları fark edebilse de şirket her ihtimale karşı telefonunuzun kapandığına emin olmak için telefonunuzun bataryasını çıkarmanızı tavsiye ediyor.

 



Kaynak   :

Mashable.com
Fatih YÖRÜK Fatih YÖRÜK Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.