elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Bursa'da Yazılım Vadisi Kuruluyor

Son yıllarda yazılım sektörünün tüm dünyadaki hızlı büyümesi herkesin dikkatini çekiyor. Dünyada 2,5 milyar dolarlık büyüklüğe sahip sektörde ki ülkemizin payını arttırmak isteyen Türk girişimciler çeşitli projelerle bunu gerçekleştirmeye çalışıyor. Bursa Yazılım Vadisi bunlardan sonuncusu. Devlet teşviki ve üniversite desteği ile kurulacak Yazılım Vadisi ile Bursa'nın yazılım alanında öncü olması hedefleniyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
03.01.2014 tarihli yazı 15544 kez okunmuştur.
Bursa'ya kurulacak yazılım vadisiyle Türkiye'nin sektördeki gücünün arttırılması ve Bursa'nın Türkiye'de yazılım sektörünün öncüsü olması hedefleniyor.

Bursa Yazılım Vadisi projesi BİSİAD (Bilişim Sektörü İş Adamları Derneği), ULUTEK (Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi), Bursa Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ve BTSO (Bursa Ticaret ve Sanayi Odası) tarafından ortak olarak yürütülüyor. 
 
 


Yazılım Vadisi'nin ilk yürütme kurulu toplantısı Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. BEBKA (Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı)´nın yaklaşık 1 milyon lira destek verdiği proje, Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi´nde hayata geçecek. Uludağ Üniversitesi'nin öncülüğüyle gerçekleştirilecek projeye BTSO 250 bin lira destekle katkıda bulundu. Bir yıl içinde tamamlanması hedeflenen proje ile ilgili bilgi veren BİSİAD başkanı Osman AKIN dünyanın en değerli 5 şirketinden 3 ünün yazılım firması olduğunu söyleyerek projenin önemine dikkat çekti.
 
Projeye 18 ay önce başladıklarını belirten AKIN araştırmalar sonucunda projenin yeri olarak ULUTEK içersinde 480 dönümlük alanı seçtiklerini söyledi. Yazılım Vadisi'nin Türkiye ve Bursa için önemli bir fırsat olduğunu kaydeden Akın, "Nitelikli iş gücü istihdamı sağlayacağız. Bursa’da genelde tekstil, makine sanayisi var. Bunlar yoğun sanayiler. Yazılım sanayisi son derece çevreci bir sektör. Aynı zamanda yerli yazılım son derece önemli bir kavram. Türkiye’nin milyarca doları, yabancı yazılımlara gidiyor. Savunma sanayisi de önemli. Bu sektör stratejik. Bu yazılım vadisi ile savunma sanayi kümelenme çalışmasının alt kümesi de sağlanmış olacak. Bu proje ile firmalarımızın uluslararası rekabette de güçlerine güç katacaktır." dedi.

 
►İlginizi Çekebilir: Silikon Vadisi'nin Önde Gelen 20 Şirketi
 


Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil DİLEK projeye ULUTEK bünyesinde kuracakları yazılım kütüphanesiyle destek olacaklarını söyleyerek bunun Türkiye'de bir ilk olacağına dikkat çeki. Rektör DİLEK "ULUTEK bölgesinin, yazılım şirketleri için cazibe merkezi olacağına inanıyorum. Projenin doğru olduğundan eminim." dedi.

Projenin ilerleyen yıllarda Kocaeli'de kurulmakta olan Bilişim Vadisi ile entegre olabileceğini, bunu Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyen Bursa Valisi Karaoğlu konuşmasında milli yazılımın önemine dikkati çekti.




Kaynak:

►Bursa Büyükşehir Belediyesi



 

Mustafa Alper Balım Mustafa Alper Balım Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır