elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB Robotik Kompakt İç Yüzey Boyama İstasyonu

Kompakt İç Yüzey Boyama istasyonu, otomotiv üreticilerinin araç içi boyama istasyonlarının boyutunu üçte bir oranında küçültmelerini sağlarken, maliyetlerden tasarruf sağlar ve bu sayede otomotiv boya tesislerini daha sürdürülebilir hale getirir.



A- A+
28.02.2021 tarihli yazı 5694 kez okunmuştur.
ABB'nin otomotiv üretimi için en son yenilikçi çözümü Kompakt İç Yüzey Boyama istasyonu, geleneksel robotik iç yüzey boyama çözümlerine karşı yer tasarrufu sağlayan bir alternatif sunabilmek için 12 robotu bir araya getirerek otomotiv OEM'lerinin, otomobiller ve SUV'lardan büyük MPV'lere kadar çeşitli araç türlerini boyamak için kullandıkları boya kabinlerinin boyutlarını yüzde 33'e kadar azaltmalarına yardımcı olur.


► İlginizi çekebilir: İlginç Robotlar Serisi
 
Kapıları açmak için dört IRB 5350 kapı açma robotu, kaputu ile bagajı açmak için iki IRB 5500-22 robotu ile çözümün kompaktlığının anahtarı, ABB’nin altı yeni IRB 5500-27 7 eksenli robotunun kazandırdığı kabiliyettir.
 
3,8 metrelik bir çalışma alanına sahip ve sınıfının lideri olan, çeşitli zeminler, duvar veya ters montaj seçenekleri sunan IRB 5500-27 tarafından sunulan uzatılmış erişim sayesinde bu robotun bir araba gövdesi boyunca diğer robot çözümlerinden daha uzağa erişmesine olanak tanır. Geliştirilmiş çalışma açısı, belirli bir görevi yerine getirmek için gereken robot sayısını azaltır ve lineer kızak ihtiyacını ortadan kaldırır.

İyileştirilmiş erişim ayrıca, robotun atomizer açısını boyanacak yüzeye göre optimize edebilmesini sağlar. Bu da aşırı püskürtmeyi en aza indirerek boya israfını azaltmaya yardımcı olurken, ABB'nin Kompakt İç Yüzey Boyama İstasyonu'nun sağladığı alan tasarrufu sayesinde havalandırma ve aydınlatma ihtiyacını azaltır. Bu durum boyama işlemlerini daha sürdürülebilir ve uygun maliyetli hale getirmeye yardımcı olur.
 
Diğer bir fayda ise robotun verimliliği koruyabilmek için yanındaki robotun işini telafi edebilme yeteneğidir. Bir arıza durumunda, kalan çalışan robot, ya her iki robotun da çalışmasını kapsayacak şekilde hız artırarak ya da tekrar çevrimiçi duruma getirilinceye kadar arızalı robotu kapsayacak şekilde çevrim süresini artırarak, indirgeme moduna girecektir.
 
ABB’nin SafeMove yazılımının kullanılmasıyla robotların birbirine yakın çalışabilmesi sağlanır. Her robotun çalışma alanını bir güvenlik bölgesi olarak ayarlayarak, bu alanı hızlarını ve hareketlerini kontrol etmek için kullanı, bu durumda çarpışma riski veya bir acil durdurmanın tetiklenmesi ortadan kalkar. SafeMove kullanımı ayrıca, bir kişi algılandığında otomatik olarak durdurulan robotlarla, standa girmek zorunda kalabilecek işçilerin yaralanmasını önlemeye yardımcı olur.

ABB Robotik Otomotiv OEM Genel Müdürü Jörg Reger, "Kompakt İç Yüzey Boyama İstasyonumuz, otomotiv OEM'lerinin esnekliklerini artırmanın ve mümkün olan her yerde üretim maliyetleri ile çevre üzerindeki etkilerini azaltmanın yeni yollarını bulmalarına yardımcı olma misyonumuzdaki en son gelişmedir. Lineer kızak ve ek vantilatörler gibi yardımcı ekipman ihtiyacını ortadan kaldırarak, Kompakt İç Yüzey Boyama İstasyonu, bir boya kabini kurma zamanını ve maliyetini önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olabilir. Farklı kabin konfigürasyonlarına uyma yeteneği, kurulumu ve bakımı yapılması gereken daha az öğe ile, mevcut boyahanelerin yenilenmesi için ideal bir çözüm sunuyor. ” diyor.
 
ABB (ABBN: SIX Swiss Ex), daha üretken ve sürdürülebilir bir gelecek için toplumun ve endüstrinin dönüşümüne enerji veren öncü bir küresel teknoloji şirketidir. Elektrifikasyon, robotik, otomasyon ve hareket portföyünü birbirine bağlayan yazılım ile ABB, performansını yeni seviyelere taşımak için teknolojinin sınırlarını zorlamaya devam ediyor. ABB'nin başarısını 130 yıla uzanan mükemmeliyet geleneği ile bugün 100'den fazla ülkedeki yaklaşık 110.000 çalışanı sürdürüyor. 
 
ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu, robotik, makine otomasyonu ve dijital hizmetlerde bir öncü olarak otomotivden elektroniğe ve lojistiğe kadar çok çeşitli endüstriler için yenilikçi çözümler sunar. Dünyanın önde gelen robotik ve makine otomasyon tedarikçilerinden biri olarak 400.000'den fazla robot çözümü sağlamıştır. Her ölçekteki müşterilerimizin üretkenliği, esnekliği, sadeliği ve çıktı kalitesini artırmasına yardımcı oluyoruz. Geleceğin bağlantılı ve kolaboratif fabrikasına geçişlerini destekliyoruz. ABB Robotik & İmalat Otomasyonu, 53'ten fazla ülkede 100'den fazla lokasyonda 10.000'den fazla kişiyi istihdam etmektedir.

Kaynak:


GÜNÜN FİRMASI