elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2M Kablo, Türkiye’nin En Büyük Kablo Şirketleri Arasında

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasının 2016 yılı sonuçlarını açıkladı. Alçak gerilim kablo üretiminde öncü firma 2M Kablo, II.500 Büyük Sanayi Kuruluş listesinde 467. sıradan listeye girdi. Detaylar haberimizin devamında...



A- A+
20.07.2017 tarihli yazı 10544 kez okunmuştur.

2M Kablo Türkiye'nin En Büyük Şirketleri Arasında Yer Aldı

2M Kablo, İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine giriş yaparak Türkiye'nin en büyük sanayi şirketleri arasındaki yerini almayı başardı. 

2M Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dereli “ISO İkinci 500 sıralamasında yer aldığımız için büyük bir mutluluk duyuyoruz. Türk kablo sektöründe yerli sermayeli kablo üreticisi olarak Türkiye’nin en güçlü kuruluşları arasına girmek ve ülke ekonomimize katma değer sağlamak bizi son derece gururlandırdı. 2016 yılındaki başarılı performansımız sayesinde, üretimden satış rakamlarımızı ciddi oranda arttırdık. Ülke olarak çok zorlu bir yıl geçirmiş olmamıza rağmen, büyümemizde gösterdiğimiz bu ciddi yükseliş, hedeflerimize hızlı ve emin adımlarla ilerlediğimizi göstermiş oldu. Listeye girmemizi sağlayan özverili çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum’’ dedi.
 

Alçak gerilim kablo sektöründe çeyrek asırdır faaliyet gösteren 2M Kablo, inovasyon ve kaliteye yaptığı yatırımların bir sonucu olarak farklı sektörlere özel birçok katma değerli projeyi başarıyla gerçekleştirdi ve bu projelerde yer almaya devam ediyor” şeklinde sözlerini sürdüren Dereli, “Ar-Ge, kalite, üretim ve inovasyon çalışmalarımız ve yeni teknolojilere yaptığımız yatırımlarımızın bir sonucu olarak elde ettiğimiz bu başarı kesinlikle tesadüf değil. İstikrarlı yükselişimizi sürdürmek adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türk kablo sektöründeki ilk yerli sermayeli kablo üreticisi olarak 7 Haziran 2017 tarihi itibarıyla Ar-Ge Merkezi olarak tescillenmiş olmamız, gelecekte başarı çıtamızı yükseltmemizi sağlayacak. Ar-Ge Merkezi yatırımımız sonrasında yüksek teknolojili ve katma değeri yüksek ürün üretme isteğimizi daha hızlı gerçekleştireceğiz.


Silivri’de 19.500 m2 açık, 12.500 m2 kapalı alana sahip fabrikaya ve 400 m²’lik alanda konumlanan 5 adet laboratuvara sahibiz. Şimdiye dek fabrikamızda yaklaşık 8000 adet farklı kablo üretimi gerçekleştirdik. 2016 yılındaki toplam ciromuzun %48‘ini ihracat satışlarımız oluşturdu. Üretimimizin yüzde 50’sini 74 ülkeye ihraç ediyoruz ve Amerika’dan Güney Kore’ye, İsveç’ten Güney Afrika’ya kadar müşterilerimizin taleplerini karşılayarak ülkemizin dış ticaretine ciddi anlamda katkı sağlıyoruz. İhracat gücümüz sayesinde hem rekabet gücümüzü arttırma şansı buluyoruz. Her bir çalışanımızın büyük bir istek ve özverisi ile çalışmalarımızı sürdürmeye ve sektördeki varlığımızı her zaman hissettirmeye devam edeceğiz’’ dedi.


2M KABLO Hakkında


2M Kablo 1993 yılında İstanbul’da kurulmuştur. 200’ü aşkın çalışanı ile ürettiği yenilikçi ve ihtiyaca yönelik ürünlerle pazarda öncülük etmektedir. Petrokimya tesisleri, enerji santralleri, endüstriyel tesisler, otomasyon, yangın ve güvenlik, raylı ulaşım, akıllı ve yarı akıllı binalar, stadyum ve tünel inşaatları, ses ve görüntü sistemleri, gemi ve yat uygulamaları gibi pek çok alanda ve yeni uygulama alanları üzerinde Ar-Ge çalışmalarını sürdürmektedir. 70’den fazla ülkeye ürün tedarik eden, sektörün ihtiyaçlarına çözümler üreten, müşteri memnuniyeti odaklı kalite anlayışı ile çeyrek asırdır tercih edilen 2M Kablo, Ar-Ge çalışmaları için birçok yatırım yaparak, müşterilerine üstün hizmet sunmaya devam etmektedir. 

Kaynak:

Irmak Telatar Irmak Telatar Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır