elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yurtdışında Staj İmkanları

Üniversite okuyan herkesin bir derdide zorunlu stajlar. Gerek firmalardan dolayı, gerek üniversitelerden dolayı çoğu kişi bir şey öğrenemeden sadece defter doldurarak stajını bitiriyor. Bu yazımızda yurtdışındaki staj imkanlarından bahsederek sizlere ufkunuzu genişletebileceğiniz, yeni tecrübeler kazanabileceğiniz, mutlu olabileceğiniz staj imkanlarını sıralayacağız. Detaylar yazımızda…



A- A+
24.11.2014 tarihli yazı 43342 kez okunmuştur.

► Google


Google'da bir stajerden beklenen, yeni özellikler oluşturmak ve ürünlerin geliştirmesinde yer alması. Stajerler üst düzey yönetici ve çalışanlardanda yardım alabilirler. Google'da staj tarihleri oldukça esnektir ve yıl boyunca başvuruya açıktır. En az 3 ay olmak üzere staj başvurularınızı yapabilirsiniz.
 
 


 

► Aiesec


Uluslararası Staj Değişim Programı, AIESEC ‘in 1949’dan beri yürütmekte olduğu en geniş çaplı programıdır. Aıesec dünyanın gençler tarafından yürütülen en büyük organizasyonunda unutamayacağın bir liderlik yolculuğu olarak tanımlıyor kendisini.Dünyanın bambaşka bir yerinde 3-12 ay sürecek olan bir macerada hem gönüllü olanları hemde global talent isimli firma stajına bekliyor.
 


► Cern


Cern yaz okulu programında, Cern'e üye olan ve olmayan bir çok ülkeden öğrenciler 8-12 haftalık staj deneyimi yaşıyorlar. Bu programa katılan öğrenciler sabahtan öğlene kadar parçacık fiziği, dedektörler, analiz ve istatistik gibi dersler alıyor. Öğlenden sonra ise fizikçiyseniz deneylerdeki analiz gruplarından birine mühendisseniz dedektör geliştirme gruplarından birine verebiliyorlar.Lisans 3 ve 4. sınıf yada yüksek lisans 1. sınıftaysanız başvuru yapabiliyorsunuz. Engin Arık bursu sayesinde her sene Türkiyeden 6 öğrenci kabul ediliyor. Son başvuru tarihi ise her sene Ocak ayında.
 


 

► Globalplacement


Globalplacement.com öğrencilerin uluslararası staj yapma isteklerini ve uluslararası şirketlerin stajer öğrenci alımını ortak bir platformda toplayan, herkes için yeni bir fırsat yaratan çok uluslu bir arabuluculuk sitesidir.
 
 



►İlginizi Çekebilir: Facebook vs Google Stajı


 
► Intern Abroad


Avrupada ve Kuzey Amerikada staj yapmak isteyen çoğu lisans ve lisans üstü öğrencisine rehberlik hizmeti veren ve bu hizmeti ilk başlatan firmalardan birisi olan Intern Abroad yeni stajer arayışlarını yıl boyu devam ettiriyor.
 


 
► Feender

Feender.com staj teklifleri toplayan uluslararası çalışan bir web sitesidir. Feender.com sitesi almış olduğu stajer başvurularını anlaşmalı olduğu şirketlerle paylaşıp en uygun stajı sizler için ayarlamaya çalışır. 
 



 
► Genç Liderler

2013 yılında başlatılan program ile yurt dışında keyifli ve bir o kadarda verimli olacağı öne sürülen staj ve liderlik programı ilk grubunu aldı. 2014 yılı için düşünülen ikinci grup içinde organizasyon sürüyor. Bu çalışmada yer almak isteyen her Türk vatandaşı Üniversite öğrencisi iletişime geçebilir.
 



►İlginizi Çekebilir: Viyana'da Üniversite Okumak |Röportaj



► Intrax Europe


Intrax Europe birçok gözde şehir ve ülkede staj başvurusu yapan lisans ve lisansüstü öğrencilere uygun boş staj pozisyonlarını bulup onları istedikleri bölgelerde staj için yerleştirmekle yükümlü uluslararası çalışan bir platform.

Başlıca etkin olduğu ülke ve şehirler;


Auckland, Londra, Sidney, Vancouver de Staj
ABD’de stajlar: New York, San Francisco, San Diego, Chicago
Fransa’da Stajlar: Paris

 



KAYNAK:

► İstaj.com

 
Samet Metin Karaman Samet Metin Karaman Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.