elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Uçma Hayalinizi 'Martin Jetpack' İle Gerçekleştirin

Yanınızdan 75 km hızla geçen ya da yerden 900 metre yükseklerde kadar uçabilen Martin Jetpack'li insanlar görürseniz artık şaşırmayın.Martin Jetpack nedir? Nasıl çalışıyor? Ne zaman piyasaya sürülecek? Ayrıntılar yazımızda.



A- A+
25.12.2014 tarihli yazı 11268 kez okunmuştur.
Kuşları izlediğinden beri hep uçma hayalleri kuran insanoğlu 1884 yılında tam kumanda edilebilir zeplinle, 1868 yılında ise Jean Marie ile ilkel uçuşlarda gelişim göstermiştir.İlk motorlu uçuş ve de havacılık tarihinin başlangıcı kabul edilen 17 Aralık 1903'te Wright kardeşlerin ağır motorlu uçuşu ise ilkel olmayan düzeydeki ilk deneyimdir.Gelişmiş kontrollü zeplinlerin eşlik ettiği bu gelişmeler savaşlarda kullanılan uçaklarla devam edip günümüzde bireysel uçuşa imkan veren Martin Jetpack'a kadar gelişim süreci izlemiştir.

2016'ya kadar revize çalışmaları sürecek olan Martin Jetpack, insanoğlunun bundan sonraki yaşamında uçma hayalini gerçekleştirmek için tasarlandı. Çalışmalarına araba garajında başlayıp, 30 yıldır devam eden Yeni Zelanda merkezli Martin Aircraft şirketi tam 12  prototip geliştirdi. 
 



İlginizi Çekebilir: Kuşlar Gibi Uçmak |Robot Kuşlar

 
Tam dolu bir depo ile 30 dakika havada durabilen Martin Jetpack, 74 kilometre hıza ulaşabiliyor. 200 beygir civarında 20x18x12 inçlik bir V4 tip  motora sahip Martin Jetpack 900 metre yüksekliğe kadar uçuş sağlıyor. Sportif pilot lisansı ile uçurulabilen, 1. sınıf Michro Light kişisel hava aracı olarak sertifikalandıran Martin Jetpack'a biçilecek paha ise 200000 $ civarında.
 


 
Jetpack ile ilgili ayrıntıları videomuzdan izleyebilirsiniz.
 


 
Kaynak:

►Gizmag
 
ÇAĞRI YİĞİT ÇAĞRI YİĞİT Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.