elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Tesla Enerji Depolama Sektöründe Rekor Kırdı

Otomotiv sektöründe büyük başarılar sağlayan Tesla enerji depolama alanında da rekor kırdı. Üretim hacmini 2019’a kıyasla iki katından fazla arttırdı. Detaylar yazımızın devamında.



A- A+
29.10.2020 tarihli yazı 6564 kez okunmuştur.
Tesla bugüne kadar elektrikli araç sektöründe  birçok yeniliğe imza atarak başarılı bir otomotiv şirketi olmakla kalmayıp enerji ve depolama sektöründe de önemli gelişmeler sağlamıştır. Yıldan yıla depolama kurulumları % 126 artarken, genel güneş enerjisi kurulumları % 26 azaldı. Daha fazla perspektif eklemek için şirket 2018'in 3. çeyreğinde 93 MW güneş enerjisi dağıttı.


 

Kaliforniya merkezli elektrikli otomobil ve güneş paneli üreticisi yaptığı açıklamada, toplam güneş enerjisi dağıtımlarının 30 Haziran'da sona eren ilkbahar çeyreğine göre % 111 ve bir yıl önceki aynı üç aylık döneme göre üçte bir artışla 57 megawatt'a yükseldiğini söyledi. 2020'nin ikinci çeyreğinde ise  27 MW güneş ve 419 MWh depolama dağıttı. Elon Musk liderliğindeki şirket, güneş enerjili çatı kurulumlarının bir önceki çeyreğe göre neredeyse üç katına çıktı ve toplam kurumsal kazancı yeni bir rekor seviyeye ulaştı.

Tesla ayrıca yakın zamanda 1.5 günlük bir Solar Roof kurulumunu da sergiledi. Kurulum süresi, bu programın büyümesini hızlandırmak için Tesla’nın odaklandığı temel alanlardan biridir. Tesla, üç aylık raporda 1.5 günlük Solar Roof kurulumunun fotoğraflarını paylaştı. Fotoğraflar sabah 7.30'da, öğlen ve 14.00'da çekildi.


 

Tesla'nın Güneş Enerjisi Neden Bu Kadar Ucuz?

Tesla'nın çatı üstü güneş panellerini bu kadar ucuza nasıl sunduğunu donanım dışı maliyetleri azaltmasıyla ortaya çıktığını açıklıyor. Diğer güneş enerjisi şirketlerinin satış görevlilerine, reklamcılığa ve karmaşık finansman araçlarına büyük ölçüde para harcadığını belirtmiştir. Güneş paneli maliyetleri herkes için büyük bir maliyet fakat  Tesla pazarlama maliyetlerini, finansman maliyetlerini ve sistem tasarım maliyetlerini de azaltarak güneş enerjisini neden bu kadar ucuza olduğunu kanıtlıyor.


Kaynak:

►cleantechnica.com
►tesla.com
►buffalonews.com
Mihrican Kızılyer Mihrican Kızılyer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.