elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Proje Sunroof |
Google Güneş Enerjisi Projesi

Küresel ısınma, enerji kaynakları gibi problemler dolayısıyla yenilenebilir enerjinin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Google, Sunroof Projesi ile evinize veya iş yerinize kurabileceğiniz bir güneş enerjili sisteminin tüm detaylarını dijital ortamda sunarak, maliyet ve tasarruf konularında da net sonuçlar vermeyi hedefliyor. Ayrıntılar haberimizde



A- A+
24.08.2015 tarihli yazı 10270 kez okunmuştur.
Bilindiği gibi, Güneş enerjisinin maliyeti oldukça düşüktür. Standart bir güneş enerjisi sistemine sahip olan ev yıllık olarak önemli ölçüde tasarruf sağlamamıza imkan verir. Boston merkezli Solarize Massachusetts adlı güneş enerjisi sisteminin kullanıcısı olan Carl Elkin, çoğu insanın evinin bu sisteme uygun olmadığını veya pahalı olduğunu düşünmesine çok şaşırdığını söylüyor ve onların tasarruf etme ve daha yeşil bir alana sahip olma fırsatını kaçırdıklarını dile getiriyor.
 
 
Sunroof projesi ev sahiplerine bu sistem hakkında bilgi veren, yeni bir dijital uygulamadır. Şu an için Francisco Bay, Fresno (California) ve Boston bölgelerinde erişilebilir olan uygulama yüksek çözünürlüklü haritalar ile kullanıcılar kendi çatılarının güneş enerji potansiyellerini hesaplayabilmektedir. (Google Earth de kullanılan sistem).





►İlginizi Çekebilir: Google'ın 5 Büyük Projesi

 
Eğer test bölgesindeyseniz, Sunroof projesi uygulamasına  adresinizi girip; çatınızın yıl boyunca ne kadar güneş ışığı aldığını, çatınızın eğimini, çevresindeki binaları ve hava durumunu göz önünde bulundurarak hesaplatabilirsiniz. Ayrıca, bu bilgiler ışığında tasarlayacağınız sistem ile elektrik faturanızda elde edeceğiniz tasarruf miktarınıda görebilirsiniz.



►İlginizi Çekebilir: Güneş Panelleri ve Nanoteknoloji
 
 
Bütün bu bilgileri kullanarak, güneş panellerinin yaklaşık olarak size ne kadar kar sağlayacağını hesaplayan uygulama, sistemi temin etmeniz hususunda da size yardımcı olabiliyor. Uygulamada adresini bulamazsanız, e-mail adresinizi bırakabilir iletişime geçilmesini bekleyebilirsiniz.





Kaynak:

►Googlegreen
►Spectrum.iee
Safa BİLGİNER Safa BİLGİNER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.