elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Phoenix Contact, Çamlıca'daki Ofisinde Safety Lansmanı Gerçekleştirdi

19 Haziran 2019 Çarşamba günü Phoenix Contact Çamlıca merkez ofisinde düzenlediği ve açılış konuşmasını Phoenix Contact Genel Müdürü Gökhan Yücel’in yaptığı “Safety Lansmanı” nda Phoenix Contact’ın emniyet uygulamalarında kullanılmak üzere tasarlanmış ve sensörlerden ileri seviye ProfiSafe kontrol üniteleri, emniyet röleleri ve kontrolörlerine kadar uzanan TÜV onaylı geniş ürün yelpazesini anlattı. Detaylar haberin devamında...



A- A+
24.06.2019 tarihli yazı 7909 kez okunmuştur.
Makineyle ilgili risklerin emniyet fonksiyonlarıyla azaltılması için, işletmelerde fonksiyonel emniyete ihtiyaç duyulmaktadır. İşletmelerdeki emniyet eksiklikleri işverenler, çalışanlar ve ülke ekonomileri üzerinde ciddi maliyetler oluşturmaktadır. Maliyetler hem doğrudan hem de dolaylı olabilmektedir. Doğrudan maliyetlerin başında “tazminat ödemeleri” gelirken, dolaylı maliyetlerin içinde ise “iş/üretim kaybı” ilk sırada yer almaktadır.

Emniyetin önemine vurgu yapmak ve işletmelerde farkındalığı yaratmak adına Phoenix Contact en doğru ve etkin emniyet çözümlerini geliştirmek amacıyla sürekli olarak AR&GE çalışmaları yapmakta, dünyanın önde gelen makine üreticileriyle, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarıyla ve Üniversitelerin Akademik kadrolarıyla ortak çalışmalar gerçekleştirmektedir.
 


►İlginizi ÇekebilirFonksiyonel Emniyet

19 Haziran 2019 Çarşamba günü Phoenix Contact Çamlıca merkez ofisinde düzenlenen ve açılış konuşmasını Phoenix Contact Genel Müdürü Gökhan Yücel’in yaptığı “Safety Lansmanı”nda Phoenix Contact’ın emniyet uygulamalarında kullanılmak üzere tasarlanmış ve sensörlerden ileri seviye ProfiSafe kontrol üniteleri, emniyet röleleri ve kontrolörlerine kadar uzanan TÜV onaylı geniş ürün yelpazesini anlattı.



Endüstri Yönetimi ve Otomasyon Bölümü Pazarlama ve Teknik Destek Sorumlusu Alpay Samen’in tanıtımını yaptığı yeni PSRmini emniyet röleleri 6mm genişliğiyle dünyadaki en ince emniyet rölesidir ve tam performansla %70’a kadar yer tasarrufu sağlamaktadır. Phoenix Contact’ın kendi geliştirdiği PSRmini emniyet röleleri SIL ve EX gibi standard sertifikasyonları bir arada bulundurmaktadır. 6A AC 4 A DC anahtarlama ve -40..+70 arası geniş çalışma sıcaklıklarına sahiptir. Yay ve vida bağlantı seçenekleri ve 1-3 arası NO kontak opsiyonları ile geniş bir uygulama alanına sahiptir.
 

Phoenix Contact'ın PSRmini ve PSRclassic emniyet röleleriyle, acil duruş, ışık bariyerleri ve güvenlik kapıları gibi tüm güvenlik fonksiyonlarını gerçekleştirebilirsiniz. PSRmodular modüler emniyet röleleriyle sisteminizi gerektiği gibi oluşturabilir, kolay ve esnek şekilde her zaman genişletebilirsiniz.

Yüksek düzeyde güvenlik sağlamak için PSRmini, PSRclassic ve PSRmodular ürünleri force-guided kontaklarla donatılmıştır. Force-guided teknolojisi, N/A ve N/K kontakların mekanik olarak birbirlerine bağlı olduğu, böylece kontakların aynı anda kapama yapmadığı kontak teknolojisidir. Röle enerjilendiğinde N/A kapanacak ve N/K kontak açılacaktır. Eğer N/K kontak bir şekilde konum değiştiremiyorsa yani yapışmış ise N/A kontak kapanamayacaktır; yani bu durum sistem üzerinde kontak yapışması sonrası oluşabilecek hataların önüne geçmektedir. Bu, hem insan hem makine güvenliğini sağlamanın en güvenilir yoludur.

Yine Safety Bridge teknolojisi sayesinde ayrı ayrı emniyet röleleri kullanmak yerine mevcut PLC ile makinenin tamamını emniyetli hale getirebilirsiniz. Safety Bridge çözümlerinin standard Failsafe PLC ile yapılan sistemlerden farkı ve avantajları; farklı marka PLC ve Protokol sistemleri ile uyumlu olması, Safe olan ve Safe olmayan sistemlerin iç içe kullanılabiliyor olması, Standard safe olmayan bir sistem içinde safe ada ve adaların oluşum imkanı, SafeConf yazılımı ile kolay konfigrasyon ve diyagnostik imkanı sağlamasıdır.

Phoenix Contact emniyet çözümleri Proses endüstrisinde; Sistem içinde kurulu DCS<>DCS ya da DCS<>IO sistemleri ile sinyal haberleşmesi uygulamalarında, Selenoid Valf veya yüksek akım çeken siren ya da uyarıcı ekipmanları sürmek için (ESD uygulamaları) ve sistem üzerinde herhangi bir koruması olmayan dijital çıkışların izolasyonu amacıyla kullanılmaktadır.

Kaynak:


 
Irmak Telatar Irmak Telatar Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır