elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Lehimle Başyapıt |
El Yapımı Elektronik Saat

Lehim ve yarı iletkenlerle yapılan muhteşem bir saat. Gözlerinize inanamayacaksınız! Led diyotlar ve dirençle yapılabilecek basit ama kompleks bir devre bu yazımızda.



A- A+
02.02.2015 tarihli yazı 30433 kez okunmuştur.
Aşağıda gördüğünüz bileşenler Gislain Benoit tarafından ustalıkla inşa edilmiş elektronik bir saattir. Ancak bu saat zamanın yanında mikroskop altında incelenmiş bir kol saati mikroçipini de gösterir.


Şekil 1: Led ve normal diyotlarla oluşturulmuş saat devresi




Bu saat baskılı devre kartı veya breadboard gibi geleneksel yöntemlerle inşa etseydi zaten etkileyici olurdu. Ancak Gislain, her şeyi birbirine 3 boyutlu bir yapı oluşturacak şekilde birleştirmeye karar verdi. Merak ediyorsanız, bu saat 1916 bileşenden oluşmaktadır.

Cihaz 12V DC adaptörü ile çalışmaktadır. Saatin zamanlaması akıllıca dizayn edilmiş olup, ABD standardı gereği saniyede 60 devir yapacak şekilde ayarlanmıştır. Başka bir deyişle, standart bir elektrik prizine gelen her 60 darbe için ikinci bir "tiktak" hareketi gerçekleşmektedir.


Şekil 2: Devrenin 1916 bileşenden oluşan bütün hali


►İlginizi Çekebilir: Kayan LED Yazıların Sır Devresi


Genel şikayetlerden sonra, saatin üzerinde hiçbir buton kullanılmamıştır. Saatin ayarlanması ise, muhafaza edilmiş bir kısımda bulunan, elektromanyetik anahtarlar üzerindeki bir mıknatıs tarafından yapılmaktadır.

Resimlerde de görüldüğü üzere Gislain imzasını lehim ve yarıiletkenlerle eserinin üzerine atmıştır.



Kaynak:

►makezine

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.