elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Baskı Devre Yapmak Ucuz ve Hızlı Olacak |
Squink

3D baskı yapan yazıcıların kullanım alanları günden güne artıyor. BotFactory isimli bir şirket, Squink adında bir sistem geliştirdi ve bu sistem sayesinde baskı devreyi elde etmek sadece dakikalar alıyor. Ayrıntılar haberimizin devamında.



A- A+
21.07.2014 tarihli yazı 19105 kez okunmuştur.
Dünyanın her tarafındaki mühendisler tarafından çeşitli testler yapıldıkça ve üretim maliyeti ile üretim zamanı düşürülmeye çalışıldıkça, 3 boyutlu yazıcıların inanılmaz değişimler geçirerek ortaya yepyeni şeyler çıkarması kaçınılmaz.
 
 


Botfactory firmasında bilgisayar mühendisi olan Carlos Ospina, “Squink” isimli bir sistem geliştirdi. Taşınabilir devre fabrikası olarak tanımlanabilen bu sistem, evinizde birçok elektronik sistemi üreterek test aşamasını kolaylıkla yapabilmenize imkan sağlıyor. Ospina’ya göre bu testin maliyeti ise sadece 2 dolar civarında.

Geçtiğimiz haftalarda Kickstarter üzerinden tanıtıma başlanılan sistem, baskısını cam veya fotoğraf kağıdına yapabiliyor. Ospina ve takımı 3 gün içerisinde 24.000 dolarlık bir bağışı Kickstarter üzerinden elde etmiş.

 


Devrenin tasarımı ise web tabanlı bir portal üzerinden sadece Squink uyumlu olarak yapılabiliyor. İlk önce baskı malzemesi üzerine çizim yapan Squink, daha sonrasında devre elemanları için iletken olan bir yapıştırıcı noktalaması yapıyor ve eğer tepsisine bu devre elemanları konmuşsa onları devreye yerleştirebiliyor.

Bilgisayar, portal ve Squink sistemin bağlantısı USB, Ethernet kablosu veya Wi-Fi ile sağlanabiliyor. Sistemin kullandığı GERBER isimli devre dizayn formatına başka programlardan tasarladığınız devre çizimlerini de tanıtma imkanı var.

 


Squink’i oluşturan takımın Botfactory şirketi ise New York Üniversitesi Politeknik Mühendisliği bölümünden tanışan mühendislerden oluşuyor. Ospina’ya göre Squink devrelere ilgisi olan herkesi kapsıyor çünkü web tabanlı portalın kullanılması için derin elektronik bilgisine ihtiyaç yok. Bu yüzden de basit bir kullanım oluşturulmuş.

Aynı zamanda kullanıcılar Squink portalında devre çizimlerini paylaşma imkanına sahipler. Böylece baskıya hazır halde birçok devre çizimi kullanıcıların erişiminde olabilecek.

 


Ospina, Squink’i fabrikalar ve büyük üreticilerden ziyade ev ve ofis kullanıcıları için kullanıma açmayı düşünüyor. Çünkü bu kullanıcıların ellerindeki imkanlar baskı devreyi zor aşamalardan elde etmeyi sağlıyor. Bu yüzden de bir fikri olan herkesin bu fikrini test edebilme imkanı olmasını istiyor Ospina.

Satış paketinde Squink sisteminin yanı sıra iletken mürekkep kartuşu, iletken tutkal silindirleri ve standart elektronik elemanları olması düşünülüyor. Bir iletken mürekkep kartuşu ise yaklaşık 100 adet baskı devreyi bastırma imkanı sağlıyor.

 



► İlginizi Çekebilir: Ücretsiz PCB Çizim Programları


Ospina, eğer kullanıcı çok daha farklı ve özel elemanlar kullanmak istiyorsa bu elemanları yine kendileri aracılığıyla temin edebileceklerini söylüyor. Çift taraflı baskı ve çoklu katmanlar sayesinde bağlantı yolu atlamaları da mümkün olacak ancak bu özellikler şu anda test aşamasında.

Cihaz hala prototip aşamasında ve tüm dizayn detayları henüz tamamen bitmiş değil. Kickstarter üzerinden gelen bağışlar tamamlandıktan sonra sistemin daha şık, daha taşınabilir ve daha net sonuçlar elde edilecek şekilde üretileceğini belirtiyor takımın robotik mühendisi Nicholas Vansnick. Gelişmeleri ise zaman gösterecek. 


► Squink'in çalışması ile ilgili ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki videoda bulabilirsiniz: 






Kaynak: 

► TechCrunch
► 3ders


Hızır İlyas Seçen Hızır İlyas Seçen Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.