elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Geçen Haftanın En Çok İlgi Çeken 5 Teknik Bilgisi

Günümüzde ulaşmak istediğimiz teknik bilgiyi kaynağından ve doğru bir şekilde bulmak bir hayli zor iken ElektrikPort bunu sizin için biraz daha kolaylaştırıyor. Geçen hafta birçok ilginç teknik bilgi yayınlandı. 4G ve 5G teknolojilerinden, Korozon olayı ve Katodik Korumalara kadar geçen hafta en çok okunan ve ilgi çeken teknik bilgilerimiz yazımızda.



A- A+
16.12.2013 tarihli yazı 14229 kez okunmuştur.
4G ve 5G Nedir ? | Telekomünikasyon Teknolojileri
 
Günümüzde haberleşme teknolojileri son derece büyük önem taşıyor. Başta cep telefonlarımız olmak üzere, internet, radar, kablosuz haberleşme gibi birçok telekomünikasyon teknolojisi şu anda dört bir yanımızı sarmış durumda. Özellikle cep telefonlarında kullanılan G teknolojileri ise her geçen gün gelişmekte. Peki 3G'den sonra gelen 4G nedir? 5G nedir? 4G ve 5G'nin ne gibi özellikleri var? Bu ve buna benzer sorularınızın cevaplarını bulabileceğiniz teknik bilgimiz bu hafta en çok ilgi çekenler listesinde 1. sıraya yerleşti.


GSM Nasıl Çalışır ? | Bölüm 1

 
Mobil iletişim günümüzde vazgeçilmezlerimiz arasına yerleşmiş durumda. Peki hayatımızın her alanında kullandığımız GSM (Global System for Mobile Communication) nedir ve nasıl çalışır ? Cell (Hücre) sistemi nedir? Aynı frekans üzerinden aynı anda haberleşmek nasıl mümkün oluyor? GSM hayatımıza nasıl girdi ? GSM'in çalışma prensibi nedir ? GSM hakkında tüm merak ettiklerinizi öğrenebileceğiniz yazımız bu hafta en çok ilgi çeken 2. teknik haber oldu. 
 
Güneş Pilleri Nasıl Çalışır ?
 
Artık günümüzde çeşitli yerlerde elektrik üretimi güneş enerjisinden elde edilmeye başlandı. Güneş enerjisinden elektrik enerjisi elde ediyoruz. Peki nasıl oluyor da güneş ışınlarından elektrik elde ediliyor? Güneş pilleri ya da diğer bir deyişle Fotovoltaik piller güneş ışığından elektriği nasıl üretiyor? Elde edilen elektrik alternatif ya da doğru gerilim mi? Güneş pillerinin yapısı nasıldır ? Aklınızda güneş pilleri hakkında oluşan bütün soru işaretlerini çözebileceğiniz teknik bilgimiz bu hafta en çok ilgi çeken teknik bilgiler listesinde 3. oldu.

 
 
Raylı Sistemlerde Sinyalizasyon
 
Metroya binerken hiç düşündünüz mü, her seferinde işaret yönlerinin olduğu yerde kapılar nasıl açılıyor? Kapıları kim açıyor, neye göre açıyor, neye göre kapıyor? İstasyonda durma süresini kim belirliyor? Acil butonuna bastığınızda metroyu durduran ne? Metronun hızını ne belirliyor? Metronun istasyona kaç dakika sonra geleceğini söyleyen sistem, bunu nasıl algılıyor? gibi pek çok sorunun tek cevabı var "Sinyalizasyon". Sinyalizyon hakkında tüm merak ettiklerinizi bulabileceğiniz bu haberimiz bu hafta en çok ilgi çekenler arasında 4. sırada.

 
 
Korozyon Olayı ve Katodik Koruma Sistemleri

Üretimin, iletimin, dağıtımın olmazsa olmazı olan metallerin karşı karşıya kaldığı en büyük sorun halk dilinde paslanma olduğu su götürmez bir gerçek. Bu yazımda, literatürde ‘’Korozyon’’ olarak geçen bu olayı, oluşumunu, oluşum nedenlerini inceleyerek, korozyon olayının ekonomik boyutlarını size aktardıktan sonra korozyon olayıyla başa çıkmak için sıkça kullanılan ‘’Katodik Koruma’’ sistemlerini okuyabileceğiniz bu yazımız bu haftanın en çok ilgi çeken 5. teknik bilgisi oldu.

► Haberin Detayları    Teknik içeriği Facebook'ta arkadaşlarınzla paylaşın.




►Sizin için geçen haftanın en iyi teknik bilgisi hangisiydi?
 
Kemalcan HALLI Kemalcan HALLI Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar