elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın En Hızlı İnterneti Nerede?

OpenSignal tarafından yapılan bir araştırmaya göre dünyanın en hızlı interneti Güney Kore’de çıktı. Araştırmaya Türkiye de dahil edilmiş. Listeye dahil edilen ülkeler ve ortalama internet hızlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.



A- A+
21.08.2016 tarihli yazı 19373 kez okunmuştur.
Ülkemizde internet fiyatları ve adil kullanım kotası uzun zamandır tartışma konusu. Son dönemlerde adil kullanım kotasının kalkacağına yönelik iddialar da gündemi sıkça meşgul ediyor.


Perspektifi biraz değiştirip dünyadaki duruma bakmaya ne dersiniz?


İşte dünyanın en hızlı internetine sahip ülkeler.




Ağustos 2016 verilerine göre dünyanın en hızlı interneti, Güney Kore’de kullanılıyor. Yapılan analizler neticesinde ortalama hızlara bakacak olursak Güney Kore 41.34 Mbps ile şu an dünya devi olarak birinci sırada. Listede Türkiye’de kendisine yer bulmuş. Ülkemiz için açıklanan ortalama internet hızı 12.52 Mbps seviyesinde. 


95 ülkede yapılan araştırmadaki listenin sonunda ise 2.17 Mbps ile Afganistan bulunuyor. Diğer yandan Türkiye’nin ortalama internet hızının Amerika Birleşik Devleti’nden yüksek olduğunu belirtelim. ABD, bu sıralamada 12.34 Mbps ile Türkiye’nin iki sıra altında bulunuyor.





İlgili araştırmada 3G / 4G erişilebilirliği de incelenmiş. Güney Kore yine listede birinci sırada. Araştırmaya göre Güney Kore’nin %98.54’ünde 3G ve üstü internete erişim bulunuyor. Aynı sıralamada Türkiye’nin 3G ve daha üstü internet hızına erişim oranı %86.57 seviyesinde.



Kaynak:

►CNN

Mehmet Tosuner Mehmet Tosuner Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.