elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akıllı Şehirler için Hazırlıklar Başladı:
Philips&Vodafone İş Birliği

Dünyanın birçok ülke ve şehrinde akıllı sokak lambaları için çalışmalarını sürdüren Philips, sokak lambalarının internet veri trafiği için Vodafone ile ortaklık kurdu. Firmaların bu teknoloji ile sağladıkları verimlerden ziyade asıl hedefleri gelecekte oluşturulacak akıllı şehirlerin temel taşını oluşturmak.



A- A+
25.03.2016 tarihli yazı 7489 kez okunmuştur.
Philips'in daha önceleri Los Angeles ve Madrid’de 100.000 adetten fazla sokak lambalarını verimli hale getirebilmek amacıyla gerçekleştirdiği proje, dünya üzerinde 31 ülke ve 250 den fazla şehirde CityTouch ismiyle yaygınlaşmaktadır. Philips, dünya üzerinde gerçekleştirdiği bu projede sokak lambalarını kablosuz bir sistemle bağlayıp kontrol edilebilmesini sağlıyor. Madrid’de gerçekleştirilen proje için belediye başkanı Ana Botella şehirde aydınlatma sistemlerinde %44 verime ulaştıklarını açıklamıştı. Philips şimdilerde ise bu teknolojinin gelişip daha fazla katkı sağlaması için Vodafone firmasıyla ortaklık kurdu.
 


Oluşan bu ortaklık neticesinde Philips’in sokak lambalarına Vodafone'un M2M SIM kartlarıyla donatılmış bireysel sokak aydınlatmaları oluşturuldu. Bu sistemle birlikte tüm sokak lambaları Philips’in CityTouch ismini verdiği ağ yapısına dahil oldular. Bir kez CityTouch projesi ile bağlanmış sokak lambaları, parlaklığının artırılıp azaltılabileceği gibi kapatılıp açılması gerektiği zaman ve süreleri ayarlanabilir. Hatta lambalar hakkında gerekli arıza veya sorunlar uzaktan tespit edilip önlemlerinin erkenden alınmasına yardımcı olur.
 


Kablosuz bağlantılı sokak lambaları, verileri aktarım konusunda kablolu oluşturulmuş bir sistemden çok daha hızlı gerçekleştirmektedir. Bu amaçta Philips’in kablosuz olarak bağlanan sokak lambaları kolayca verileri elde edip gerekli tespitlerin yapılmasını sağlayacak akıllı altyapısı ile gelecekte diğer şehirlerde kurulacak olan akıllı şehir uygulamalarını destekleyici temel unsur haline gelecektir.
 


Philips’in Bill Bien açıklamasında “Gelecekte kurulacak olan akıllı şehirler için omurga niteliğinde olup geliştirdiğimiz yüksek enerji verimliliğine sahip sokak lambaları yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır.” dedi.


Kaynak:
 

gizmag.com
 
Recep Özdemir Recep Özdemir Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.