elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yenilenebilir Enerji Kullanan Kasaba:
Bordesholm

Yenilenebilir enerjiye yönelik yenilikçi çalışmalara imza atan Almanya, kasabalar ölçeğinde bile yenilenebilir enerji kullanımını teşvik ediyor. Almanya’da Bordesholm kasabası, her gün 1 saat yenilenebilir enerji kullanabiliyor.



A- A+
09.12.2019 tarihli yazı 6212 kez okunmuştur.
Her ülke yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak için büyük çaba ve sermaye harcıyor. Dünyada enerji ihtiyacını karşılayabilmek için yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen ülkeler bu çerçeve de gittikçe daha da iyiye gidiyorlar. En son örnek ise Almanya’da yenilenebilir enerji kaynağı kullanılarak insanların ihtiyacının giderilmesi oldu. Bu sayede kasabada yaşayan insanlar 1 saatliğine de olsa tamamen doğal yollar ile üretilmiş enerji kullanmış oldular.

SMA’nın Büyük Başarısı


Dünyaca ünlü yenilenebilir enerji üreticisi ve geliştiricisi Solar Technology (SMA) tarafından geliştirilen ve üretilen batarya invertörleri ile kasabanın enerji ihtiyacı giderildi. Bu teknolojinin kullanılması ve olumlu bir şekilde cevap vermesi SMA şirketi için çok büyük bir başarı olarak görülüyor. Ayrıca normal enerjinin kesilmesi ve yenilenebilir enerjiye geçiş de kullanıcıların bu durumu fark etmemesi de bir diğer başarı. Öyle ki yenilenebilir enerjiye geçiş sırasında bir ampul dahi sönmedi. SMA sorumlularından olan Boris Wolff ise bu proje hakkında “Bu başarılı deneme, enerji geçişinde önemli bir kilometre taşıdır." dedi.

SMA Solar Technology şirketi ise bu önemli haberi kendi resmi Twitter hesabından duyurdu. Yaklaşık 7500 kişiye ev sahipliği yapan kasabada ilk defa uygulanan yenilenebilir enerji sayesinde kasaba da tarihe geçmiş ve ilk defa yenilenebilir enerji ile hayatlarını idame ettirmişlerdir.  1 saat sonunda ise kasaba tekrardan eski sisteme geçmeyi başardı. Bu geçişler sırasında hiçbir elektronik cihazın etkilenmemesi de oldukça şaşkınlık uyandırdı. Bu sayede evlerimizde kullandığımız enerjilerin ileri ki yıllarda tamamen yenilenebilir olması için büyük bir adım atılmış oldu.

Ekonomik ve Karlı Enerji

Kasabanın yerel enerji tedarikçisi olan Versorgungsbetriebe Bordesholm (VBB) kamu hizmetleri müdürü Frank Grunther bu uygulamanın sisteme herhangi bir zarar vermediğini duyurdu.
 

Ayrıca yenilenebilir enerjinin gayet verimli ve ekonomik olduğunu da sözlerine ekledi. Yenilenebilir enerji kaynaklarının ne kadar karlı olduğu hakkında yapılan araştırmalar daima olumlu sonuçlar ortaya çıkarıyor. Bu olumlu sonuçlardan en güzeli ise doğaya ve çevreye hiçbir zararın verilmemesi.

 


 

Kaynak

 
►interestingengineering
►sma.com.tr

 
Yazar: İbrahim Akca

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.