elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yamaha’nın Motor Süren Robotu |
Motobot

Sürücüsüz otomobillere alışmaya çalışırken Yamaha bu alanda yeni bir soluk getirdi. İlk olarak sürücüsüz motosiklet fikri oluştursa da Motobot, motosiklet sürebilen bir robot. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
02.11.2015 tarihli yazı 6108 kez okunmuştur.
Tokyo Motor Show'da Yamaha bir sürpriz yaparak  motor süren robotunu tanıttı. Yamaha Ar-Ge çalışmaları sonucu robot ve motor teknolojisini birleştirerek Motobot adlı robotu geliştirdi.
 



►İlginizi Çekebilir: Otonom (Sürücüsüz) Araçlar Nedir?


Motobot insansı robot kategorisine giren ve motor sürebilen bir robot. Program hakkında çok bilgi verilmese robotun insan hareketlerini öğrenerek, güvenli bir şekilde motor sürmesi planlanıyor. Bu sayede arge çalışmalarına hız kazandırarak günün birinde sürücüsüz motosikletlerinde trafiğe çıkabileceği söyleniyor. Programın esas amacı ise Motobot sayesinden öğrenilen verilerle sürüş güvenliğini artıracak çalışmalar yapabilmek.
 



►İlginizi Çekebilir: Google'ın Yeni Otonom Aracı


Yayınlanan tanıtım videosunda Doktor lakaplı MotoGP pilotu Rossi yi geçmek için tasarlandığı söylenen Motobot’un  ancak bunun için daha çok çalışması gerekecek her ne kadar Yamaha’nın spor motoru olan 1000cclik R1M motorunu sürecek kadar hızlıda olsa hala yardımcı tekerler ile testler gerçekleştiriyor.
 


Kaynak:
 
iflscience

Mustafa Efe Aysu

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.