elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Thyssenkrupp Asansörlerini 246 Metrelik Kulede En Zorlu Koşullarda Test Edecek

Thyssenkrupp Asansör’ün Almanya’nın Rottweil şehrinde inşa ettiği test kulesinde çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. 246 metre yüksekliğindeki kulede, asansörlerin en zorlu koşullarda test edileceği 12 adet asansör kuyusu yer alıyor. Thyssenkrupp Asansör’ün geliştirdiği, dünyanın ilk halatsız asansörü MULTİ’nin final testleri de bu kulede gerçekleştirilecek.



A- A+
21.07.2016 tarihli yazı 12477 kez okunmuştur.
Alanında dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer alan Thyssenkrupp Asansör, Almanya’nın Rottweil şehrinde bulunan test kulesinin inşasına devam ediyor. 246 metrelik boyu ile ülkenin en yüksek binaları arasında yer almaya hazırlanan kuleye ilişkin bilgi veren Thyssenkrupp Asansör CEO'su Andreas Schierenbeck, inşaatın programa uygun şekilde ilerlediğini belirterek, “Kule, şirketimizin küresel inovasyon stratejisinin uygulanmasında kilit rol üstlenecek, bu da başarımızda kritik bir öneme sahip olacak" dedi.
 

Halka açık olacak kulede asansörlerin test edilmesi amacıyla kullanılacak 12 asansör kuyusunun yanı sıra, ziyaretçileri seyir terasına taşıyacak, tamamen cam kuyu içinde hareket eden bir asansör bulunuyor. Ziyaretçiler, bu asansörün sunduğu panoramik manzarayı izleyerek, 232 metre yükseklikteki, Almanya'nın en yüksek seyir terasına ulaşabilecek ve 360 derece manzaranın tadını çıkarabilecekler. Asansör üniteleri, test kuyularında, saatte 65 kilometreye varan hızlarla ve en zorlu gerçek hayat koşullarında her türlü testten geçecek. Thyssenkrupp Asansör tarafından geliştirilen, dünyanın ilk halatsız asansörü olan ve hem dikey hem de yatay olarak hareket edebilen MULTInin final testleri de yine bu kulede gerçekleştirilecek.


 
►İlginizi Çekebilir: Asansör | Zamanın Artısı

Kule sadece asansör teknolojisine kazandıracakları ile değil, mimarisi ve görüntüsü ile de son derece sıradışı bir yapı olduğunu kanıtlıyor. Tamamlandığında 40 bin ton ağırlığında olacak yapı, polimer kaplama, fiberglas yapıya sahip ve yaklaşık 17 bin metrekare büyüklüğündeki LED aydınlatmalı dış giydirmesi ile adeta göz kamaştıracak. Son derece karmaşık bir malzeme olan bu yapı, inanılmaz düzeyde dayanıklılık ve kendi kendini temizleyebilme özelliği sunuyor.


 
►İlginizi Çekebilir: Halatsız Asansör | MULTI
 

Dış giydirme, kuleye sadece çok çekici bir tarz katmakla kalmıyor, onu aynı zamanda yoğun güneş ışığının etkilerinden koruyor; binanın rüzgar gücünü dağıtarak salınmasını sağlıyor. Örme yapıdaki her bir göz, giderek genişlediği için, kulenin saydamlığı, tabanından itibaren artmaya başlıyor. Polimer kaplama fiberglas yapısı, yaklaşık 3 metrelik sac levhalar halinde üretiliyor ve ardından, büyük dış giydirme panelleri oluşturmak üzere bir araya getiriliyor. Kulenin Thyssenkrupp Asansör için bir kilometre taşı niteliğinde olduğunu belirten Schierenbeck’in verdiği bilgilere göre, yılın son çeyreğinde deneme çalışmalarına başlanacak olan kulenin Mayıs 2017'de açılması planlanıyor.


 

Thyssenkrupp Asansör Hakkında:


Thyssenkrupp Asansör, grubun yolcu taşımacılığı sistemlerindeki global aktivitelerini bir araya getirmektedir. Thyssenkrupp Asansör, 2014/2015 mali yılındaki 7,2 milyar Euro’luk satışları ve 150 ülkedeki müşterileri ile dünyanın önde gelen asansör şirketleri arasında yer almaktadır. 50 bini aşkın çalışanı bulunan şirket, müşterilerinin taleplerini karşılamak üzere “akıllı” ve yenilikçi ürünler sunmaktadır. Ürün portföyünde yolcu ve yük asansörleri, yürüyen merdiven ve bantlar, yolcu biniş köprüleri, merdiven ve platform lift’lerinin yanı sıra tüm ürünlerin isteğe göre özelleştirilebildiği servis çözümleri yer almaktadır. Tüm dünyada 900’den fazla noktada hizmet sunan şirket, bu sayede hem satış hem de satış sonrası hizmetler kapsamında müşterilerine her zaman yakın olmayı garanti etmektedir.

Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.