elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Tesla Motors’dan Bir İlk Daha:
Yüksek Hızlı Özerk Sürüş

Tesla Motors, Yüksek Hızlı Özerk Sürüş sistemini yeni yazılım güncellemesi ile birlikte ‘Model S Sedan’ kullanıcılarına sunuyor. Yazılım güncellemesinin satın alınması ve yüklenmesiyle birlikte Model S, otonom sürüş özelliği kazanıyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
06.11.2015 tarihli yazı 8547 kez okunmuştur.
Geçtiğimiz günlerde Tesla Motors yeni yazılım güncellemesini "Yüksek Hızlı Özerk Sürüş Sistemi" özelliği ile birlikte duyurdu. Bu sistemin içerisinde; gelişmiş adaptif hız kontrolü, şerit takip sistemi, otomatik sürüş, diğer araçlarla mesafenin otomatik belirlenmesi gibi özellikler bulunuyor. Fakat bu özelliklerin performansını yolların durumu ve hava şartları etkileyebiliyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Otonom (Sürücüsüz) Araçlar Nedir?


Bu özellik belirli koşullar altında yol üzerinde eller ve pedalları serbest bırakarak sürüş sağlayan yarı özerk bir sistemdir. Ayrıca araç sürücü isteği üzerine (sinyal vererek) otomatik şerit değiştirebilme ve sensörler aracılığı ile yol taraması, gaz, fren, direksiyon kontrolü gibi işlevleri de yapabiliyor.
 
 

Peki biz bu sisteme nasıl güveneceğiz? Kötü şerit çizgileri, kötü hava koşulları gibi durumlarda sistem ne yapıyor?

 
Böyle durumlarda araç uyarı sesi ve gösterge panelinde mavi bir mesaj ile size kontrolü almanız için uyarıyor. Bunları duymaz ve görmezseniz sistem devreden çıkıyor ve aracı durduruyor. Model S Sedan kullanıcıları yeni yazılım güncellemesini 2500 karşılığında satın alarak bu özelliklerle buluşabilir.
 
 
Kaynak:


computerworld
The New York Times

Yazar: Yiğit Gümüşboğa

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.