elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Robot Yarışmaları 2016 Takvimi

Türkiye'de üniversiteler ve farklı kurumların düzenlediği robot yarışmaları çizgi izleyen, sumo, çöp toplayan, yangın söndüren gibi birçok farklı kategorilerde rekabete sahne oluyor ve ortaya görsel bir şölen çıkıyor. Bu haberimizde sizler için 2016 yılında düzenlenecek olan ve tarihleri kesinleşen robot yarışmalarını derledik.



A- A+
09.03.2016 tarihli yazı 12352 kez okunmuştur.

3. Gediz Robot Günleri 19 Mart (İzmir)

Gediz Üniversitesi Robotik Kulubü tarafından üçüncüsü düzenlenen Robot Günleri bu sene mini sumo, çizgi izleyen, serbest kategorilerinde yarışmacılarını bekliyor.
 
 
 
 

Robot Challange 12-13 Mart (Viyana/Avusturya)

2004 yılından beri 56 farklı ülkeden 2000 robotun yarıştığı RobotChallange, dünyanın en büyük robot yarışlarından birisi. Bu sene yarışmaya 624 robot ile kayıt yapıldı ayrıca 90 adet Türk takımı da yarışmaya katılıyor
 

 
robotchallenge.org    
 

Mekatron Robot Yarışması 24-25 Mart (Kayseri)

Erciyes Üniversitesi Mekatronik Kulübü tarafından ulusal boyutta ilk defa düzenlenen Mekatron Robot yarışması, çizgi izleyen, sumo, mini sumo, serbest ve özel kategori olmak üzere 5 alanda yarışmacılarını bekliyor. Yarışma sonucu her kategoride ilk üçe girenlere hediye çekleri verilecektir.
 
 
 

Robokan Yarışması 26-27 Mart (İstanbul)

Okan Üniversitesi tarafından düzenlenen yarışmada sumo, mini sumo, çizgi izleyen kategorileri bulunuyor. Toplam ödülün 15.000 TL olarak belirtildiği yarışmada ayrıca Okan Üniversitesi’nde burslu eğitim hakkı kazanma şansıda bulunuyor.
 
 
 

Yıldız Savaşları 2016 2-3 Nisan (İstanbul)

Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından bu sene Start Wars konsepti ile düzenlenen yarışmada, serbest, robocross, çizgi izleyen, mini sumo, labirent çözen, yangın söndüren gibi kategorilerin yanında konsept kategorisi olan Yıldız Savaşları bulunmakta,
 

İTÜRO 2016 8-9-10 Nisan

10. Kez düzenlenenİstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları 2016, 8-9-10 Nisan 2016 tarihlerinde İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.



İstanbul Aydın Üniversitesi V. Robot Yarışması 14-16 Nisan

14-16 Nisan 2016 tarihinde İstanbul Aydın Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen V. Robot Yarışmasına, Türkiye'nin farklı bölgelerinden Lise/Meslek lisesi ve Üniversitelerden çok sayıda öğrenci katılımı sağlanacaktır.


 
 
 

SAF RUN 3. Ulusal Robot Yarışması 23-24 Nisan (Karabük)

Karabük Üniversitesi PROTAS Öğrenci Topluluğu'nun organize ettiği SAF RUN Ulusal Robot Yarışması, bu yıl 23-24 Nisan 2016 tarihlerinde, Karabük Üniversitesi M. Gökçen Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenecektir. Yarışma Çizgi İzleyen, Mini Sumo, Yangın Söndüren ve Serbest kategorilerine sahiptir.
 
 
 

roboTrakya Mobil Robot Yarışları 25-29 Nisan (Edirne)

Geleneksel RoboTrak Robot Yarışması kapsamında Üniversite Öğrencileri için Ulusal düzeyde 2. RoboTrak Robot Yarışması düzenlenecektir.
 
 
 

ROBOCOT 2016 7-8 Mayıs (Malatya)

İnönü Üniversitesi Bilgoritma topluluğunun organize ettiği Robocot 2016 sadece yarışma olarak düzenlenen bir organizasyon değil; konferanslar, atölye çalışmaları ve sergileri de içerisinde barındırıyor. Robot yarışması serbest stil olarak gerçekleşecek ve her yaş kategorisindeki öğrencilerin kendi robotlarını yarıştırdıkları bir etkinlik olacaktır, yarışma sonucu jurinin seçtiği robot sahiplerine sponsorların finanse ettiği ödüller verilecektir.
 

 

 
 
AKDENİZ ROBOT GÜNLERİ ARG-E 2016 7-8 Mayıs (Antalya)
7-8 Mayıs 2016 tarihinde üçüncüsü düzenlenecek olan Akdeniz Robot Günleri, Akdeniz Üniversitesi tarafından organize ediliyor.
 
                                    
 

10. Uluslararası MEB Robot Yarışması 11-12-13 Mayıs (Gaziantep)

Her yıl özgün bir tema belirleyerek ilerleyen Uluslararası MEB Robotik Yarışması’nın bu seneki teması“Gaziantep Belkıs-Zeugma”. Tematik yarışma haricinde altı farklı kategori daha içermektedir. Türkiye'de katılımın en yüksek olduğu robot yarışmasıdır.
Not: Tüm yarışmalardan farklı olarak bu yarışmada Sumo Robot kategorisinde dereceye giren ekipler Japonya'da düzenlenecek olan Uluslararası Sumo Robot Yarışmasına gitmeye hak kazanacaklardır. 

 
 
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.