elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

NASA’nın Uzay Taksileri Uçuş Testinde

Uzay taksileri geliyor! NASA’nın bir ABD şirketiyle özel olarak ürettiği uzay taksileri California’da ilk test uçuşunu yaptı. Uzay taksileri neyi amaçlıyor? Ne zaman gerçek astronotları uzaya götürüp getirecek? Cevapları haberimizin devamında.



A- A+
06.11.2013 tarihli yazı 8646 kez okunmuştur.
ABD’de özel bir şirketin NASA ile birlikte çalıştığı uzay taksileri projesinde  üretilen “Rüya Kapanı” isimli uzay taksisi California’da ilk test uçuşunu yaptı.  
 
 


 
NASA artık uzay taksilerini hayata geçirmeyi planlıyor. Uzay taksilerinin astronotları uzay istasyonlarına  götürüp getirecek araçlar olması planlanıyor. Bunun üzerine ABD’de özel bir şirketle ortak çalışmalar yapan NASA, bu çalışmaların sonucunda prototipi  üretilen ilk uzay taksisinin test uçuşunu yaptı.  Araca “Rüya Kapanı” ismi verildi.  

 

 

Full size model Rüya Kapanı, helikopterler yardımıyla  12500 feet yüksekliğe çıkarıldı. Daha sonra o yükseklikten serbest bırakılarak  uçuş pistinde süzülmesi sağlandı. Yalnız iniş yaparken bir tekerleği açılamadığından araç hafif hasar gördü. Mühendisler araçta ne kadar hasar olduğunu incelemek için girişimlere başladılar. Şu ana kadar yaptıkları araştırmalarda mürettebat kabini ve uçak bilgisayarının herhangi bir hasar görmediğini açıkladılar.

Rüya Kapanı, NASA ile işbirliği yapılarak üretilen üç araçtan bir tanesi. Bundan sonra 2017 yılına kadar uzay taksilerinin astronotların hizmetine sunulması bekleniyor.


Rüya Kapanı’nın test uçuşundan görüntüleri aşağıdaki videomuzdan izleyebilirsiniz.


 




Kaynak:

► reuters.com

 
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.