elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Mercedes’ten Yenilikçi Kargo Teslim Sistemi

Ürünlere ulaşmanın bilgiye ulaşmak kadar kolay ve hızlı olduğunu hayal edin. Mercedes-Benz ve Matternet işbirlikleri ile tanıtılan yeni konseptvan (onların deyimiyle Vision Van) kargo teknolojileri için bir çığır niteliğinde. Vision Van içindeki kargoların, aracın üzerinden havalanan bir otonom drone vasıtası ile ürünün hedef noktasına teslim edilmesi sağlanıyor.



A- A+
19.09.2016 tarihli yazı 7900 kez okunmuştur.

Matternet Nedir?

Bir startup şirketi olan Matternet, Dünya’da otonom drone lojistik sistemlerinin başında bulunmaktadır. Şirketin ana amacı insanların lojistik ihtiyaçlarının hızlı ve pratik şekilde karşılanmasını sağlayan çözümler üretmektir. Matternet, başta Mercedes-Benz olmak üzere birçok dünya şirketlerinden toplamda 9,5 milyon dolar yatırım almıştır.



►İlginizi Çekebilir: Tek Kişilik Drone | Ehang 184
 

Sistem Nasıl Çalışıyor?

Kullanılan Matternet M2 otonom droneların 2 kg ağırlığa kadar olan ürünleri kaldırıp 20 km’ye kadar ki mesafede bulunan hedef noktalarına tek şarj ile teslim edebileceği açıklandı. Vision Van içindeki kargoların Matternet M2’ye monte edilmesini sağlayan Mercedes’in robotik raf sistemi ve bulut sistemini kullanan Matternet M2 sayesinde hiçbir şekilde insan yardımı olmadan teslimat yapılıyor. Teslimat yapıldıktan sonra dadrone yine hiçbir yardım almadan havalanıp VisionVan’in üzerine iniş yapabiliyor. Bu şekilde çok seri ve pratik bir şekilde ürün teslimatları yapılmaya devam ediyor.
 


►İlginizi Çekebilir: Drone Yakalamanın 5 Yolu

Hızla gelişmekte olan drone teknolojisi sayesinde her geçen gün bu teknolojinin ne kadar çeşitli alanlarda kullanılabileceğine şahitlik ediyoruz. Bu gelişmelere bakarak gelecekte droneların hayatımızda büyük yer kaplayacağını öngörmek hiç de zor değil. Bu alanların hangi alanlar olacağını ise gelişmeler ve insanların ihtiyaçları belirleyecek.


Kaynak:


techcrunch
prnewswire

Yazar: Burak Aydın

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.