elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Konya'ya 150 Milyon Euro Yatırım |
Unilever

Unilever, Kişisel Bakım ve Ev Bakımında sürdürülebilir büyüme kapasitesini artırmak için Konya’da yeni bir üretim tesisine 150 milyon Avro’yu aşkın yatırım yapacağını açıkladı. Yeni fabrika, şirketin büyüme hedeflerine paralel olarak, üretim kapasitesini önemli ölçüde artıracak ve OMO, Domestos, Yumoş, Cif, Rinso, Elidor ve Dove gibi pek çok markanın üretimi bu tesiste yapılacak.



A- A+
04.12.2013 tarihli yazı 13737 kez okunmuştur.
Kurulacak fabrikanın tasarımında, tıpkı Unilever’in kısa bir süre önce Konya’da açılan Dondurma Fabrikası gibi, Unilever’in sürdürülebilir iş modeli prensiplerine uygun şekilde, çevre üzerindeki etkisi çok düşük olan fabrikalar tasarlamakta kullandığı model temel alınacak. Konya’daki Ev ve Kişisel Bakım ürünleri fabrikasının enerji etkin motorlar, yağmur suyu toplama ve tam su arıtımı uygulamalarıyla LEED sertifikalı ve “0 katı atık” bir fabrika olması hedefleniyor.
 
 
 

Unilever Türkiye CEO’su Mehmet Altınok, “Ev ve kişisel bakım pazarının toplam boyutu yaklaşık 2.5 milyar USD ve %8-9 oranında büyüyor.  Unilever için çok büyük bir potansiyele sahip ve Konya’daki yeni fabrika yatırımımızla  bu potansiyeli sermayeye dönüştürebileceğiz.” dedi.
 
 

Altınok, “Geçtiğimiz Haziran ayında üretime başlayan ve 95 milyon Avro üzerinde yatırım yaptığımız Konya’daki yeni Dondurma Fabrikamızın ardından, bugünkü yepyeni yatırımımız ile büyümeye devam ediyoruz. Bu bizim Türkiye’deki büyümemizi sağlayacak yıllara yayılan ve milyonlarca Avro’luk yatırım planımızın bir başka örneği ve ülkemizin geleceğe yönelik uzun vadeli ekonomik gelişimi konusundaki kararlılığımızın altını çiziyor.  Ayrıca, Unilever gibi sorumluluk sahibi işletmelerin yaptığı yatırımlar, Konya bölgesinin genel finansal ve ticari sağlığı açısından da olumlu bir katkı sağlamaya yardımcı oluyor.” diye ekledi.
 


Bir tarafta yeni fabrika inşa edilirken, diğer tarafta Unilever Türkiye ev ve kişisel bakım ürünlerinin üretim süreci Gebze’den tüm geçiş tamamlanana dek bir süre daha devam edecek. Unilever sorumlu bir işletme olarak, çalışanları ve diğer paydaşları ile birlikte çalışarak, onların bu aktarım sürecinin her aşaması ve Konya’da ortaya çıkacak fırsatlar ile ilgili düzenli bilgilendirilmelerini sağlamaktadır.  

Unilever’in Türkiye’de doğrudan kendisine bağlı 5000’i aşkın çalışanı bulunuyor.  Merkez ofisi İstanbul’da bulunan şirket, Anadolu, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde toplam 8 üretim tesisine sahiptir. 

 
Orçun ŞEN Orçun ŞEN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır