Kendi Enerjisini ve Besinini Üreten Şehir |
ReGen
Amsterdam’ın dışında kurulması planlanan ReGen kasabası herhangi bir şebeke sistemine bağımlı olmadan kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen bir yer olarak tüm dünya için örnek bir yer olmayı hedefliyor. Gıda üretim yöntemleri, atık yönetimi ve kasabanın ihtiyaç duyduğu enerjiyi kendi içinde üretmesi yapılan planların gerçekleşmesi için önemli rol oynuyor. Ayrıntılar yazımızda.
12.07.2016 tarihli yazı 6440 kez okunmuştur.
Yeni sürdürülebilir kasaba projesini besin ve enerji üretimi şeklinde incelemek gerekmektedir. Bu doğrultuda kasabadaki tüm evlerin kendisine ait bahçesi olması ve dikey tarım uygulanması, ayrıca kaynak tüketimini azaltması ve üretimi arttırmasıyla bilinen en modern tekniklerin kullanılması planlanıyor. Aquaponik, aeroponik, permakültür gibi gelişmiş tekniklerin bir araya getirilmesiyle sıradan tarım arazilerinden daha fazla verim elde edilecektir.

Atık yönetiminde ise evlerde oluşan doğal gübre olarak kullanılabilecek atıklar canlıları beslemekte kullanılacaktır. Atığı sebze ve meyve üretiminde artış sağlayan balıkları beslemek için sineklerin kullanılması döngünün bir örneği olarak verilebilir. Aynı şekilde canlı artıkları bahçelerde ve tarım alanlarında kullanılacaktır.


Genel şebeke sisteminden bağımsız olarak varlığını sürdürecek kasaba kendi ürettiği enerjiyi tüketecektir. Bunu sağlamak için ise rüzgar, güneş, jeotermal, biyokütle gibi temiz ve sürdürülebilir enerji çeşitlerine yönelim olacaktır. Benzer şekilde organik olmayan atıklar biyogaz sistemiyle suya ve elektriğe dönüştürülecektir. Üretilen enerji akıllı şebeke sistemleriyle dağıtılacak ve böylece verimlilik sağlanacaktır.

ReGen tüm dünyada bu sisteme sahip topluluklar oluşturmayı amaçlamaktadır. İlk olarak Amsterdam’a trenle 20 dakika uzaklıkta olan 100 evli bir kasaba düşünülmektedir. İsveç Norveç, Danimarka ve Almanya’nın yanı sıra kuru bir iklimi olan Ortadoğu’da da benzer çalışmalar yapmayı tasarlamaktadır.

ReGen projesinin bu yaz Almere’de başlayacak olup 2017 yılında tamamlanması öngörülmektedir.
Kaynak:
► wonderfulengineering.com
YORUMLAR
ANKET
-
Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
-
2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
-
Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
-
Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
-
Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
-
Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
-
En İyi 5 Tıbbi Robot
-
Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
-
Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
-
İlginç Robotlar Serisi
-
Siemens Kaçak Akım Koruma Cihazları | RCD, RCCB
-
Siemens 3WL açık tip güç şalterleri ACB
-
Siemens 7KM PAC3100, 3200, 4200 Ölçüm Cihazları Teknik Özellikler
-
Konvertör için SINAMICS V20 / G120 Smart Access Module 2
-
Kurulum ve bağlantı - SINAMICS V20 / G120 Smart Access Module 1
-
Sigma Elektrik Tanıtım Videosu
-
Kaçak Akım Algılamalı Şalterlere Açtırma Bobini Takılması
-
K400 K630 Tip Şalterlere Açtırma Bobini Takılması
-
Kaçak Akım Algılamalı Şalterlere Yardımcı Kontak Takılması
-
Sigma Elektrik Tanıtım Filmi
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.