elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kaçak Akımlara Karşı Sigma Güvencesi

Sunduğu yüksek performanslı kaçak akım koruma ürünleriyle firma ve kullanıcıların ilk tercihi olan Sigma Elektrik, Kaçak Akım Koruma Test Cihazı ile kaçak akım koruması yapan cihazların doğru çalışıp çalışmadığını kontrol ederek yangınlara, yaralanmalara ve ölümlere sebep olacak kaza risklerinin önüne geçiyor.



A- A+
24.01.2023 tarihli yazı 4047 kez okunmuştur.
Sigma Elektrik, kaçak akım koruma uygulamalarında kalite ve yüksek performansı bir arada sunan ürün çeşitliliğiyle Türkiye’de sektörüne öncülük ediyor. Güvenilir elektrik sistemleri için ev, ofis, mağaza ve işletme gibi mekanlarda kullanılarak kaçak akım koruması yapan cihazların doğru çalışıp çalışmadığını kontrol eden Kaçak Akım Koruma Test Cihazı, sunduğu kontrol mekanizması ile kaçak akım şalterlerinin hatalı çalışarak kazalara ve çeşitli risklere sebep olmasına engel oluyor.




 

Elektrik sistemleri artık daha güvenli


Elektrik tesisatını ve insan hayatını koruyan temel kontrol cihazları arasında yer alan kaçak akım koruma şalterlerinin düzenli olarak testlerini gerçekleştirmek hem tesisat hem de kullanıcı güvenliği açısından önem taşıyor. 15, 30, 50, 100, 150 ve 300 mA gibi kademelere ayarlanarak test edebilme imkanı sunan kaçak akım koruma test cihazı maksimum 100ms'de sinyal uygularken, kontrol edilecek prizde enerji olup olmadığını LCD ekranında PWR led ışığı ile görüntüleme imkanı veriyor. Cihaz, ev ve iş yerlerinde herhangi bir elektrik prizine takıldıktan sonra manuel olarak seçilen kaçak akım test seviyesine göre sisteme faz iletkeni üzerinden kaçak akım göndererek, kaçak akım şalterinin TS EN standartlarında yer alan kaçak akım eşik değerlerine göre açma ve açmama yapıp yapamadığını ve şalterin ne kadar sürede açma yaptığını test etme imkanı sunuyor.




 

 

Uzmanlar öneriyor


Kaçak akım koruma test cihazlarının düzenli olarak kullanılması, elektrik sistemlerinin güvenliği için; iş güvenliği uzmanları, kontrol mühendisleri, tesisat denetleme mühendisleri, işletmelerdeki elektrik bakım ekibi, işletme sorumluları ve sahada kontrol hizmeti veren kuruluşlar tarafından öneriliyor. Kolay ve güvenli test metodu sayesinde herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilen cihaz sadece Sigma kaçak akım koruma şalteri ile değil, her tip kaçak akım koruma şalteri ile uyumlu olarak çalışabiliyor.




Webinar | Yeniden Kapamalı Kaçak Akım Koruma Şalterleri ve Parafudrlar





Sigma Elektrik Genel Ürün Kataloğu İçin Tıklayınız.



Kaynak:



                   
 


 


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.