elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

IstanbulLight 2018, Gençlere ve Geleceğe Işık Oluyor

IstanbulLight Uluslararası Aydınlatma ve Elektrik Malzemeleri Fuarı, ‘Aydınlık Gelecek, Gençlerle Gelecek’ projesinin destekçileri arasında yerini aldı. 2017 yılında IstanbulLight Fuarı’nda temelleri atılan sosyal sorumluluk projesi, Balıkesir’de Güzel Sanatlar Lisesi Resim öğrencileri ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektronik Bölümü öğrencilerini bir araya getiriyor. Böylece estetik ve teknik alanların sinerjisi ile geleceğin LED tasarımlarını ve sistemlerini yaratacak nitelikli profesyoneller yetiştirmeyi amaçlıyor. Projenin ilk yılında yaratılan başarı ve gelecek dönem hedefleri fuar kapsamında sektöre sunulacak. Detaylar haberin devamında...



A- A+
03.08.2018 tarihli yazı 7249 kez okunmuştur.

Aydınlık Gelecek, Gençler için Gelecek

UBM Turkey tarafından organize edilen 11. IstanbulLight Uluslararası Aydınlatma ve Elektrik Malzemeleri Fuarı ve Kongresi ‘Aydınlık Gelecek, Gençlerle Gelecek’ projesini destekleme kararı aldı. 19-22 Eylül 2018 tarihlerinde, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan IstanbulLight 2018, projenin gelişiminde öncü bir rol üstlenecek.
 

İstikrarlı bir büyüme ile Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan aydınlatma sektörüne yetkin profesyoneller kazandırma hedefiyle başlatılan ‘Aydınlık Gelecek, Gençlerle Gelecek’ projesi, ilk bir yılda kritik bir başarı yakaladı. Proje kapsamında, Balıkesir’deki T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi Resim öğrencileri ve İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektronik Bölümü öğrencileri çapraz eğitimlerle aydınlatma alanında teknik ve estetik konularda gelişim fırsatı yakalıyor. Öğretmenlerinin destekleriyle projeler geliştiren öğrenciler, geleceğin aydınlatma fikirlerini hayata geçirmek üzere teşvik ediliyor.
 

EMEA IstanbulLight Marka Direktörü Sn. Mehmet Dükkancı

‘Aydınlık Gelecek, Gençlerle Gelecek’ projesi sayesinde sektörde çok hayati bir ihtiyaç olan donanımlı profesyonel ihtiyacına somut bir çözüm sunulduğuna değinen UBM EMEA IstanbulLight Marka Direktörü Mehmet Dükkancı, “Dünya yeni nesil teknolojiler ile hızla değişirken en büyük ihtiyacın bu teknolojiyle yenilikleri icat edecek profesyoneller olduğunu biliyoruz. Bu durum aydınlatma sektörü için de geçerli. Özellikle LED aydınlatma sistemleri ile birlikte estetik ve teknik bilgi birikimine sahip profesyonellere olan ihtiyaç hızla artıyor. Balıkesir’de ülkemiz için bir ilk olarak hayata geçirilen ‘Aydınlık Gelecek, Gençlerle Gelecek’ projesi bu anlamda sektörümüz için bir umut ışığı oluyor. Gençlerimize daha güçlü bir kariyer yaratma imkanı tanırken, aydınlatma şirketlerinin iş gücü ihtiyaçlarına da cevap sunuyor. İlk yılda öğrencilerin hayata geçirdikleri fikir ve projeler ise gelecek vaat ediyor. İnanıyoruz ki UBM EMEA’nın desteğiyle proje güçlenerek büyüyecek. Hem gençlerimize hem de sektörümüze bu şekilde hizmet etmekten gurur duyuyoruz” dedi.

IstanbulLight 2017’de sektördeki ihtiyacı gözlemleyip projenin temellerini attıklarını belirten Balıkesir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektronik Öğretmeni Ahmet Keskin; “Sektördeki önemli bir ihtiyaca yanıt veren ve gençlerimizin parlak bir gelecek beklentisine çözüm sunan projemiz Kalesi Belediyesi’nin desteğiyle kısa bir sürede hayat buldu. Amacımız, iş hayatına atıldıklarında daha kolay iş bulmaları için güncel teknoloji bilgisi ile birlikte estetik donanımlarla gençlerin mezun olmasını sağlamak. Projeyi destekleyen tüm kurumlara ve fuarda olmamızı sağlayan UBM IstanbulLight ekibine, AGİD ve ATMK’ya teşekkür ederiz” dedi.

Projeyi çok değerli bulduklarını ifade eden Aydınlatma Türk Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. Sermin Onaygil ise “Aydınlatma sektörünün potansiyelini gerçekleştirebilmek ve ülkemizi bu alanda öncü bir konuma taşımak için donanımlı profesyonellere ihtiyaç duyduğu ortadadır. Bu proje ile bunu başarmanın mümkün olduğu gözler önüne serildi. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere projede emeği geçen herkesi kutluyor, tüm sektör kurumlarını geleceğimizi aydınlatacak bu projeye destek sunmaya ve böylece ülkemizin geneline bu çalışmaları yaymaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.
 

Aydınlatma Türk Milli Komitesi (ATMK) ve Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD) destekleriyle, Balıkesir Karesi Belediyesi’nin sponsorluğunda ilk bir yılını tamamlayan projenin detayları fuar alanında yer alacak ‘Aydınlık Gelecek, Gençlerle Gelecek’ standı aracılığıyla ve projeye liderlik eden öğretmenlerin sunumlarıyla sektör temsilcileri ile paylaşılacak.
 

Fuar, Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu, Afrika, Doğu Avrupa, Balkanlar, BDT Ülkelerinden 8000’i aşkın sektör profesyonelini ağırlayacak ve 250’nin üzerinde firmanın en yeni ürün ve teknolojilerine ev sahipliği yapacak.

UBM Hakkında

IstanbulLight, UBM tarafından organize edilmektedir. Haziran 2018 itibariyle Informa PLC ile birleşen UBM, dünyanın önde gelen B2B bilgi hizmetleri grubu ve en büyük B2B etkinlik organizatörü olmuştur. Daha fazla bilgi için www.ubm.com ve www.informa.com adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

UBM, 20’den fazla ülkede 3750’nin üzerinde çalışanı ile yılda ortalama 400 etkinlik düzenleyen dünyanın en büyük etkinlik organizatörlerinden biridir. UBM bünyesinde yer alan UBM EMEA İstanbul, Avrasya ve Türkiye pazarlarının uluslararası fuarlarını 30 yıldan uzun bir süreye dayanan bilgi birikimi ve UBM’in global tecrübesiyle düzenlemektedir.

UBM EMEA İstanbul’un pazara liderlik eden etkinlikleri şunlardır: Alleather İstanbul Deri Fuarı, CBME Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı, CPhI İstanbul İlaç Bileşenleri Fuarı, Expomaritt Denizcilik Sektörü̈ Fuarı, Fi İstanbul Gıda Bileşenleri Fuarı, Growtech Eurasia Sera Tarım Teknolojileri Fuarı, ISSA Interclean İstanbul Endüstriyel Temizlik Fuarı, Intertraffic İstanbul Trafik Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı, İstanbul Kids Fashion Bebek ve Çocuk Moda Fuarı, IstanbulLight Aydınlatma Fuarı, Tissue World İstanbul Temizlik Kâğıdı Endüstrisi Fuarı.

Detaylar için: www.ubmistanbul.com ziyaret ediniz.

Kaynak: