elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İnsansız Hava Aracıyla Ürün Teslimatı |
Amazon Prime Air

Amazon şirketi özellikle yurtdışında internetten alışveriş konusunda son derece önemli bir firma. Şirketi daha ileriye taşımak ve kazançlarını arttırmak amacıyla Amazon CEO'su Jeff Bezos, ürün teslimatı konusunda yeni bir sistem geliştirdi. Bu sistemle belirli şartları sağlayan teslimatlar, uçan robotlarla adrese teslim edilecek. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
04.12.2013 tarihli yazı 9631 kez okunmuştur.
Jeff Bezos, şirketinin gelişimi için her türlü teknolojik desteği sağlayan bir CEO. Bu desteği doğrultusunda da şirketinden daha fazla verim almayı hedefleyen Bezos, teknoloji dünyasını da ilgilendiren yeni bir sistem geliştirdi.

“Amazon Prime Air” adı verilen bu sistemle Amazon çalışanları, 2.5 kilograma kadar olan paketleri yaklaşık yarım saat içerisinde adrese teslim edilebilecek. Teknik olarak octo-copter kullanılan sistemdeki robotlar veya "drone"lar, genel olarak insansız hava aracı olarak nitelendiriliyorlar.

 


 


Bezos’un raporlarına göre Amazon sitesinden verilen ürün siparişlerinin %86’sı 2.5 kilogram veya daha az ağırlıkta. Bu doğrultuda sistem birçok kullanıcı için çok yararlı olacak. Sistemin kullanıcılalra denenmesi ise yaklaşık 1 yıl gibi bir zaman alacak.

Bezos’un şu sıralar üzerinde çalıştığı konu ise aracın havadayken çeşitli etkilere maruz kalması. İnsan faktörünün yanı sıra rüzgâr, yıldırım gibi doğa faktörleri de mevcut olduğundan tüm bu etkenlere karşı koruyucu bir kalkan geliştirileceği düşünülüyor.

 

Tanıtım videosunda araç, adrese götürülecek olan paketin, bant sisteminin sonuna gelmesi için bekliyor. Ondan sonra kilitleme mekanizması ile paketi teslim alıp, test gereği yaklaşık 15 kilometre ötedeki bir adrese taşıyor.

“Cyber Monday” gibi satış işlemleri için özel tasarlanmış günlerde yaşanılan yoğunluğu azaltmak adına bu sistem de kullanılabilecek. Firma verilerine göre bu tarz özel günlerde saniyede 300 siparişin olduğu zamanlar olmuş.

 


 


Sistemin tam performans ile kullanılması ise 4-5 yılı bulabilir çünkü FAA tarafından onay alınması ve legal olarak piyasaya sürülmesi gerekiyor.

UPS firması da rekabete katılmak için kendi insansız hava aracını geliştirdiğini duyurdu. Taşımacılığı çok farklı boyutlara taşıyacaklarını belirten UPS yetkilileri, ayrıntı vermekten ise kaçınıyor.

 

Bezos, geçmişe dönüp bakıldığında forklift ile malzeme taşımacılığından bu yana birçok şeyin değiştiğinin kolayca görülebileceğini belirtiyor. İnsansız hava araçları ile ürün taşımacılığının ise yepyeni bir dönem olduğunu belirten Bezos’a göre bunlar sadece başlangıç. Gelişmeleri ise zaman gösterecek. 


Tanıtım Videosu




Kaynak: 

► Amazon 
► Engadget


Hızır İlyas Seçen Hızır İlyas Seçen Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.