elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Güneş Enerjili Römork Geliştirildi

Kamyonlarla yapılan taşıma sırasında tüketilen yakıtı en aza indirebilmek amacıyla ‘Starship’ adlı güneş enerjili römork tanıtıldı. Shell Lubricants ile AirFlow Kamyon Şirketi’nin ortak kurduğu bu araç, çeşitli yakıt tasarrufu sağlayan teknolojilerle donatılmış büyük bir yeniliktir.



A- A+
27.05.2018 tarihli yazı 6234 kez okunmuştur.
AirFlow isimli kamyon şirketi, kamyonlar için yakıt ekonomisini geliştirmeye çalışıyor. Bu amaçla, Shell'in motor ve aktarma organı bileşenleri ile ilgili teknik uzmanlığını kullanarak, Starship adında üçüncü nesil prototip oluşturmayı başardılar.
 
Traktör ve treyler karayolu üzerinde geçiş yapmak ve ağırlığını azaltmak için tasarlanan karbon fiberden üretilen ısmarlama kablonun kavisli hatları ile herhangi bir kamyona göre çok daha aerodinamik görünmektedir. Karbon fiber yapım kaput, tampon ve ön-arka yan eteklere kadar uzanır. Ön tarafta, motoru serin tutmak için radyatörden hava akışına gerek duyulmadığında aracın etrafını havalandıran ve yönlendiren aktif ızgara kepenkleri vardır. Bu da soğuk havada motorun ısınma süresini uzatır. Arkada ise sürtünmeyi azaltmaya yardımcı olacak bir tekne kuyruğu vardır.


Starship'e güç sağlamak için 2017 Cummins X15 altı silindirli motor kullanılıyor. Ayrıca, 400 hp ve 1.850 lb-ft tork üretiliyor. Aks, daha iyi verim sağlarken çekiş gücünü korumak için aşağı yönlü bir konfigürasyona sahiptir. Lastikler, optimum basınçta tutulmak için özel bir otomatik lastik şişirme sistemi ile donatılmıştır.
 


►İlginizi Çekebilir: Taşınabilir Hidrojen Yakıtlı Piller
 
Tüm elektronik bileşenlere güç sağlamak için kullanılan 48 voltluk bir pil bankasını şarj etmek için kamyonun üstünde 5000 watt'lık bir güneş dizisi bulunmaktadır. Starship, ilk olarak, Sonoma Yarış Pisti'nde “Geleceği Yarat” etkinliğinde halka açıklandı. Test için önümüzdeki ay ABD sahilinden kıyıya sürülmeye başlayacak. Kamyon 80,000 lb ağırlığında olacak ve yolculuğu California'dan başlayarak Florida'yada son bulacaktır.
 
Kamyonun arkasındaki ekip, yolculuk sırasında yakıt ekonomisi ve navlun ton verimini ölçecektir. Shell ve Airflow, her ikisi de navlun taşıma verimliliğinin en önemli ölçü olduğuna inanıyor. Bu, yakıt tüketimini azaltırken yükün en üst düzeye çıkarılması anlamına gelir. Bu sayede daha düşük işletme maliyetleri ile sonuçlanacak ve ağırlığa özel karbon emisyonları azaltacaktır. 



Kaynak:

wonderfulengineering.com
 

Merve  SEVER Merve SEVER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.