elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Google'ın Yeni Hedefi 6 Güneş Santrali Açmak

Google, son yıllarda güneş enerjisine yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. 80 milyon dolarlık son yatırımıyla güneş enerjisiyle ilgili 14. çalışmasına imza atan Google, Kaliforniya ve Arizona'da 6 adet güneş santrali açmayı hedefliyor.



A- A+
17.11.2013 tarihli yazı 8274 kez okunmuştur.
Dünyadaki mevcut fosil yakıt rezervleriyle kıyaslandığında güneş enerjisinin önemi her geçen gün daha da artıyor. Yenilenebilir enerji olması, altyapı maliyetlerini düşürmesi ve enerjinin kolay elde edilmesi sayesinde dev şirketlerin de ilgi odağı haline geldi.

Google, son yıllarda 1 milyar doları aşan yatırımlarıyla güneş enerjisine önem verdiğini kanıtlamış durumda. Son olarak Google, yenilenebilir enerji konusunda önde gelen yatırım firması KKR ile Kaliforniya ve Arizona'da yatırım maliyeti 400 milyon doları bulacak 6 adet Güneş santrali açacak.

 


 

Yapılacak bu 6 tesisin toplam 106 mW gücünde olcağı belirtiliyor. Bu rakam, Amerika'da 17 bin evin, enerji ihtiyacını karşılayacak düzeyde. Kömürle çalışan santrallerle kıyaslandığında klasik kömür santrallerinin 600 - 700 mW kadar güç ürettiği biliniyor.

 


Google'ın enerji tüketimine bakıldığında, ihtiyacının %33'ünü yenilenebilir enerji kaynağından elde ettiği dikkat çekiyor. Bu ve benzer projelerle şirketin bu oranı %100'e çıkarmayı hedeflediğini söylesek yanlış olmaz. Google'ın yenilenebilir enerji ile ilgili yürüttüğü çalışmaları buradan inceleyebilirsiniz.



Kaynak:

►googleblog.blogspot.com

Nevra Aydın Nevra Aydın Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.