Google, Hareket Algılama Teknolojilerini Geliştiren Flutter'ı Satın Aldı
Giyilebilir teknoloji gibi gelişen yeni teknoloji dallarının yanı sıra hareket algılama ve sensör geliştirme teknolojileri de büyük bir hızla gelişmeye devam ediyor. Hareket algılama konusundaki büyük gelişmeleri gerçekleştiren firma olan Flutter, Google tarafından satın alındı. Detaylar haberimizde...
07.10.2013 tarihli yazı 10343 kez okunmuştur.
Flutter firması Haziran 2012'de San Francisco'da bir proje olarak ortaya çıktı ve Google ile birlikte ortaya çıkan bu yeni haberden önce pek bilinen bir firma değildi. Google gibi isimlerle beraber anılmaması ve firmaya dair herhangi bir haber yayınlanmaması bu durumun başlıca sebeplerinden. Bir diğer önemli sebep ise Flutter'ın sadece 1 yıllık aktif geçmişinin olması.
Flutter firması, web kamerası karşısında yapılan çeşitli hareketlere bilgisayar tarafından fonksiyon atayarak çeşitli işlevleri kullanılabilir hale getiren bir takım yazılımlar geliştirmiş. Bu sayede kamera karşısında yapılan her hareket, bilgisayar tarafından yeni bir işlem girişi olarak algılanabiliyor. Aslında bu teknoloji Mac OS X kullananlara tanıdık gelecektir çünkü iOS işletim sisteminde bulunan Kinect isimli uygulamanın sahibi Flutter. iTunes ve Netflix gibi yazılımları web kamerası ile kontrol eden yazılımların sahibi de yine Flutter.
► İlginizi Çekebilir: Emotiv Insight | Yapmak İstediğin Şeyi Sadece Düşün
Nintendo Wii ve Xbox 360'da kullanılan Kinect de yine Flutter imzalı. Birçok akıllı televizyonda var olan hareket algılama teknolojisi, Windows QuickTime için hareket kontrolü, Samsung Galaxy S4 için tanıtılan hareketli komut uygulamaları da bu listenin devamı olarak düşünülebilir. Telefondaki uygulama ile bu sayede web'de gezinme, çağrıları cevaplama ve çalan müziğin ses kontrolü gibi işlevler daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.
Gelişmekte olan hareket algılama teknolojisi, birçok sektör uzmanına göre geleceğin popüler teknolojisi olma yolunda ilerliyor. Glyndwr Üniversitesinden Richard Picking'e göre hareket algılama teknolojisi sayesinde kullanıcıya çok daha güzel, çok daha ilgi çekici bir arayüz sağlanıyor ve bu arayüzün tamamen kişiselleştirilebiliyor olması birçok kişiyi kendine çeken cazip bir seçenek. Ayrıca engelliler için de büyük bir kolaylık sağlanmış olduğunu sözlerine ekliyor.
► İlginizi Çekebilir: Bilgisayarınızda Mouse ve Klavye'yi Çöpe Attıran Teknoloji | Leap Motion
Google'ın bu sistemi bünyesine tamamen geçirdikten sonra hangi servis için kullanacağı şu an net olarak bilinmiyor. Analistler, yüksek ihtimal ile ilerleyen dönemlerde geliştirilecek olan Chromebook'lar için kullanılacağı ihtimali üzerinde duruyorlar. Bir söylentiye göre ise Nexus cihazların ardından Android işletim sistemli akıllı telefonlar için de kullanabilir.
Konuyla ilgili Google tarafından bir açıklama gelmedi ancak, Flutter CEO'su Navneet Dalal, Flutter sitesinden bir açıklama yayınladı. Satın alınmanın bedeli net olarak bilinmiyor ancak söylentilere göre 40 milyon dolar civarlarında gözüküyor. Gelişmeleri ise zaman gösterecek...
Flutter'ın daha önceki zamanlarından bir reklam
Kaynak:
► Mashable
► The Verge
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
- Güneş Enerji Santrallerinde Yıldırımdan Korunma ve Topraklama
- Megger Türkiye Ofisi
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.