elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Fina Enerji ve Polat Madencilik Termik Santral Yatırımları Yapacak

Fina Enerji Holding, Polat Madencilik ile geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği önemli işbirliği ile yeraltı kömür madenciliği ve termik santral yatırımları yapmayı hedefliyor. Yerli enerji kaynaklarına dayalı olan bu termik santral yatırımları ülke ekonomisi için atılan önemli adımlardan olacak.



A- A+
11.03.2014 tarihli yazı 16599 kez okunmuştur.
Fiba Grubu’nun enerji alanında faaliyet gösteren iştiraki Fina Enerji Holding, Konya merkezli Polat Madencilik Ltd. Şirketine ait Soma kömür havzasında faaliyet gösteren Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. ve Tic. A.Ş.’nin yüzde 70 oranında hissesini devraldı. Bu işbirliği ile iki kurum, kömür madenciliği ve yerli enerji kaynaklarına dayalı termik santral yatırımları yapacak.
 


 İlginizi Çekebilir : Termik Santral Sistemleri



Yerli Enerji Kaynaklarına dayalı Termik Santral Yatırımları
 
3 Mart 2014 tarihi itibarı ile gerçekleşen işbirliği ile ilgili olarak Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin “Fina Enerji Holding A.Ş. ve Polat Madencilik Ltd.’nin birlikte gerçekleştireceği işbirliği kapsamında, ülkemizin enerji ithalatına yönelik cari açığını önemli ölçüde azaltmaya katkıda bulunacak yeraltı kömür madenciliği ve termik santral yatırımları yapmayı hedefliyoruz. Ülkemiz ekonomisi için önemli bir girişim olarak gördüğüm bu işbirliğinin hayırlı olmasını dilerim.” diye konuştu.
 


 Hakkında
 
2007 yılında faaliyetine başlayan Fina Enerji Holding ağırlıklı yenilebilir enerji projelerinin geliştirilmesi, inşaası, işletimi ve Cere’an markası ile elektrik perakende ve ticareti alanlarında faaliyet göstermektedir. Fina Enerji Holding’in İzmir, Balıkesir ve Hatay’da 130 MW kurulu, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli’nde 150 MW inşaa halinde ve İstanbul, Yalova, Muğla ve İsparta’da 200 MW inşaat öncesi aşamasında rüzgar elektrik üretim lisansları bulunmaktadır. Fina Enerji Holding Türkiye’nin dört bir yanında 80’i aşkın yenilebilir enerji geliştirme projeleri yürütmekte olup,  mevcut yenilenebilir enerji portföyüne ek olarak yerli kaynaklar ile madencilik, enerji üreten termik ve jeotermal santraller ile sektördeki payını büyütmek hedefindedir. 

 
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.