elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Endüstriyel Tip Konnektörlerde Yenilikçi Bağlantının Adı:
Click-in

Phoenix Contact'ın benimsediği All Electric Society gelecek vizyonu; yenilenebilir, sürdürülebilir ve uygun maliyetli enerjiye sahip bir dünyanın gelişmesine katkıda bulunmaktır. Bunu başarmanın en önemli yolu kapsamlı altyapı, ağ entegrasyonu ve otomasyondan geçmekte, bu da geleceğe yönelik ara yüz ve kablolama ihtiyacını gündeme getirmektedir. Phoenix Contact tüm bu talepleri göz önünde bulundurarak geliştirmiş olduğu Click-in serisi ile iç kontaklarla montaj verimliliğini arttırarak çözümlerine bir yenisini daha ekledi.



A- A+
17.02.2023 tarihli yazı 12683 kez okunmuştur.
Phoenix Contact'ın vida bağlantısının getirmiş olduğu tüm zorlukları ortadan kaldırdığı çözümüne biraz daha yakından bakalım:

Klasik bir vida bağlantılı kontak seçmeniz durumunda kabloların ilgili kontağa, sonrasında da kontağın muhafazaya takılmasından takip eden tüm aşamalara kadar, sahada kullanıcının el aletine, bunu da gerçekleştirmek için zaman ve güce gereksinimi söz konusudur. Elbette hızlı olmak istenirken verim düşecek, zamanla sıkılan vidalarda gevşemeler yaşanacaktır. Bunların önüne geçmek için Phoenix Contact, el aletini ortadan kaldıran mevcut push-in bağlantılı kontaklarına Click-in kilitleme ekledi ve işi oldukça basitleştirdi.

Kontak üzerinde bulunan PE bağlantısı için sunulan pinler dahil istinasız tüm bağlantılar push in bağlantı olarak tasarlanmış, kontak kenarlarında muhafazaya montaj için bulunan vidalar da Click-in kilitleme sistemi ile geliştirilerek el aleti kullanımı tamamen ortadan kaldırılmıştır. 10 kutuplu standart bir kontak için düşünecek olursak, kontağa PE dahil tüm kabloların montajı ve kontağın muhafaza yerleştirilmesi standart bir akışta yaklaşık 20 saniye sürmektedir. Bu işlemi standart vida bağlantılı bir ürünle yapmak isterseniz yaklaşık süre 2 dakikayı bulacak ve tekrarlanacak diğer işlemler kol kasının hızını yitirmesi sebebi ile verimini yitireceği için süre artacak ve gevşemeler meydana gelecektir.


 
Zaman Kazandıran Montaj: HEAVYCON "klik" ile kontak ara parçalarını EVO ve STANDARD konnektör muhafazalarınıza kolay, güvenilir ve aletsiz monte edebilirsiniz. Sesli ve elle tutulabilir kilitleme güvenli montajı onaylar.

B6’dan B48 muhafaza çeşidine kadar toplamda tek muhafazada 48 kutba ihtiyaç olunan uygulamalarda tercih edebileceğiniz Click-in serisi kontakları mevcut sistemlerinizde hiçbir değişiklik yapmaya gerek duymadan sadece iç kontağı değiştirerek standart muhafazalarla kullanabilirsiniz. STANDART metal, EVO metal, plastik olan muhafazalarla birlikte kullanılabilir. ADVANCE serisi muhafaza kullanan veya tercih edecekler, Click-in kilitlemeli ürünü yeni flanşlarla tercih etmelidir.

Standart HC-B serisi kontakların yeni Click-in serisi kilitlemeli kontaklarla teknik olarak hiçbir farkı bulunmadığı için mevcut sistem revizyonuna kolaylıkla gidilebilir.


 
Kullanıcı Dostu Bağlantı: HEAVYCON "Klik"kilitlemeli kontak ara parçaları Push-in teknolojisi ile monte edilir. Bu, size kullanışlı aletsiz iletken bağlantısı sağlar. Tek telli ve ön işlem görmüş iletkenleri direkt bağlantıyla kolay ve güvenli şekilde bağlayın.


Tek Bakışta Avantajlar 

Yenilikçi Click-in kilitleme sistemi ile önemli ölçüde zaman kazandıran ve optimize edilmiş kullanım.
► PE kontağı dahil push-in teknolojili aletsiz kablolama
► PE bağlantısı, kontak muhafazaya takıldıktan sonra da arkadan yapılabilir.
► Tek kollu robotla kurulum ve kablolama sürecini otomatikleştirme imkanı
► Vidasız tasarım, kolay bakım, şok ve titreşim dayanımı


 
Güvenilir Topraklama: Push-in Teknolojili PE bağlantısı koruma iletkeninin kolay, darbesiz ve titreşimsiz bağlanmasını sağlar. Montaj direkt yerleştirme ile aletsiz yapılır - kontrol panosunun içinde bile.


Siz de bu ürünler hakkında detaylı bilgi almak isterseniz Phoenix Contact ile iletişime geçebilir veya aşağıdaki linkten ürün ailesine ulaşabilirsiniz.


HEAVYCON “Klik” kontak ara parçaları | PHOENIX CONTACT




 


Kaynak:

     
                                                        
                   

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar