elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektrikli Kaykay:
Onewheel Pint

Onewheel elektrikli kaykayların üreticisi olan Future Motion, yeni bir modeli daha tanıttı. Tanıtılan model, diğer modellere göre daha hafif, daha küçük, üstelik fiyatı da uygun. Oldukça kullanışlı bir ulaşım sunan Onewheel Pint’in yeni özelliklerini ve ayrıntılarını daha yakından inceleyelim.



A- A+
23.03.2019 tarihli yazı 7313 kez okunmuştur.
Future Motion kurucusu olan Kyle Doerksen, 8 yıl boyunca yaptığı birçok deneme ardından 2013 yılı sonunda inanılmaz bir sürüş deneyimi yakaladı. Kyle, oluşturduğu ekip ile birlikte Onewheel ile ilgili çalışmalarını başlattı. Onewheel, o günden beri binlerce sürücüye eğlenceli anlar yaşatıyor.

Diğer versiyonları gibi Onewheel Pint, adından da anlaşılacağı gibi tek tekerleklidir. Elektrikli kaykayın merkezinde 10.5 inçlik (26.7 cm) kalın bir tekerlek bulunuyor. Ayak platformu, kaykayın mekanizmasında bulunan algoritmalar yardımıyla kendini dengeliyor, üstelik bu kaykayla hareket etmek çok basit. Kendi kendini dengeleyen tahtadaki ivmeyi kontrol etmek için kullanıcı, vücut ağırlığını kullanıyor. Kullanıcının hızlanmak için öne, yavaşlamak veya durmak için geriye doğru eğilmesi yeterli oluyor.

750W’lık hub motorla çalışan Onewheel Pint, saatte 26 km (16 mil/saat) hıza ulaşabiliyor, pil ömrü 6-8 mil (10-13 km) boyunca idare edebiliyor, aküyü tam kapasitesine geri getirmek için 120 dakika şarj etmek yeterli oluyor. Hızlı şarj cihazıyla ise bu süre sadece 50 dakikaya düşüyor. Kullanıcılar, akıllı telefonları ile Onewheel uygulaması üzerinden ‘dijital şekillendirme’ adlı özelliği kullanarak tahtanın nasıl idare edilebileceğini kolayca ayarlayabiliyorlar. Ayrıca bu uygulama, akü durumunu ve yakınlardaki Onewheel sürücülerinin konumlarını dahi gösteren kullanışlı bilgileri veriyor. Akü durumu ve sürüş uyarıları hakkında bilgi için sürüş tahtasına LED bir şerit eklendi. LED aydınlatma, aynı zamanda gece görünür olmanızı da sağlıyor. Uzunluğunun 69 cm olması ve eklenen katlanabilir manyetik taşıma kolu kaykayı daha kolay kullanılabilir hale getiriyor.

 


►İlginizi Çekebilir: Uçan Kaykay | ArcaBoard

Onewheel Pint’in önemli bir özelliği ise sürücülerin güvenliğini artırmak için tasarlanan Simplestop özelliğidir. Yeni başlayanların binmesini kolaylaştıran bu özellik, geriye doğru adım attığınız durumda durma noktasına gelince Pint’in jiroskopu devre dışı kalarak kaykaydan güvenli bir şekilde inmenizi sağlıyor. Simplestop, dengenizi kaybetme, sürücü ya da yayaya çarpma ihtimallerini düşündüğünüzde kendinizi güvende hissetmenizi sağlıyor. Şirket aynı zamanda deneyimli sürücüleri de düşündü. Onewheel’in deneyimli sürücüleri, bu özelliği Onewheel uygulaması ile devre dışı bırakabiliyor. Böylece sadece atlayıp ve normalde olduğu gibi sürüşe başlayabiliyorlar.
 


►İlginizi Çekebilir: Yeni Nesil Modüler Araç Tasarımı

Future Motion’un XR modeli ise daha ağır ve büyük, 30 km/saat azami hıza sahiptir. XR sürücülerinin sokaklarda rahatça gezinebilmek için üstesinden gelinmesi gereken bir öğrenme eğrisi var. Burada yeni model Pint’in kullanıcı dostu Simplestop özelliğinin avantajını görebiliyoruz.

Mayıs ayında kargolanmaya hazır olacak Onewheel Pint’in ayrıca farklı renkleri mevcuttur. Hatta Onewheel, su sıçramalarına karşı sürücülerini korumak için çamurluk sunacak. Onewheel Pint, doğrudan Onewheel’in sitesinden 950 dolara satışa sunuluyor.




 


Kaynak:

►newatlas.com
►onewheel.com
►theverge.com
►electrek.com


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.