elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın İlk Akıllı Atık Su Pompa Sistemi Sektörde Fark Yaratıyor

Xylem’in devrim niteliğindeki atık su pompa çözümü Flygt Concertor, atık su yönetim çözümlerine verimlilik ve sürdürülebilirlik sağlamaya devam ediyor



A- A+
06.08.2022 tarihli yazı 3592 kez okunmuştur.
Kendisini dünya genelindeki en zorlu su sorunlarını çözmeye adamış lider su teknolojisi şirketi Xylem, hayata geçirdiği dünyanın ilk akıllı atık su pompa sistemi Flygt Concertor ile atık su sektöründe şirketlerin yatırım maliyetini kayda değer miktarda azaltarak verimlilik, esneklik ve enerji tasarrufu sağlamaya devam ediyor. Bulunduğu ortamın çalışma şartlarını otomatik olarak algılayan akıllı sistem, en uygun performansı sağlamak için pompalama şartlarını ortama adapte ediyor.




Kentlerin nüfusu tüm dünyada gün geçtikçe artmaya devam ederken bu durum birtakım problemleri de beraberinde getiriyor. Küresel kentleşme; yıpranan altyapılar ve yükselen enerji maliyetleri ile birleşince sürdürülebilir atık su pompalama sistemlerinin geliştirilmesi büyük bir öncelik haline geliyor. Hem temiz su hem de atık su uygulamalarında 150'den fazla ülkede en zorlu su sorunlarını çözmeye kendisi adamış küresel su teknolojisi şirketi Xylem’in atık su alanındaki devrim niteliğindeki pompa çözümü Flygt Concertor; bulunduğu ortamın çalışma koşullarını algılama, performansını gerçek zamanlı olarak uyarlama ve pompa istasyonu operatörlerine geri bildirim sağlama gibi yetenekleriyle ön plana çıkıyor. Sürekli haberleşme ile ara iletişim sağlama özelliği, değişik noktalarda çalışabilecek esnekliği ve tıkanma sorunu yaşanmayan pompalama sistemiyle atık su sektöründe kaliteli ürün çıtasını önemli oranda yukarı taşıyan Flygt Concertor, atık su yönetim çözümlerine verimlilik ve sürdürülebilirlik sağlamaya devam ediyor.
 

Yüzde 70’e varan enerji tasarrufu sağlıyor


Mümkün olan en düşük enerji seviyesinde çalışarak geleneksel pompalama sistemlerine kıyasla yüzde 70’e varan enerji tasarrufu sağlan Flygt Concertor, esnek çalışma performansı sayesinde stokları da yüzde 80 oranına kadar azaltmayı başarıyor. Böylece pompa istasyonu işletmecilerinin yüksek miktarda stok bulundurmasına gerek kalmıyor. Böylece daha verimli kaynak yönetimi sağlanıyor. Tıkanma olmadan pompalama yapan sistemi sayesinde vidanjör ile temizleme maliyetlerinden yüzde 80’e kadar tasarruf yapan Flygt Concertor, kompakt tasarımıyla da yüzde 50 oranında daha az yer kaplıyor.
 

Tek güçlü çözüm, sınırsız olanaklar


Flygt Concertor’ın süper premium IE4 motoru verimlilik sağlıyor. Patentli Enerji Azaltma (Energy Minimizer) özelliği, performansı otomatik olarak optimize ederek enerji maliyetlerini düşürüyor. Motor, salmastra ve rulmanların ömürlerini uzatıyor. Hareketli Pervane Teknolojisi ile sürdürülebilir verimlilik sunan Flygt Concertor, son teknoloji bileşenleri ile geniş olanaklar sunuyor.
 

Londra Heathrow Havalimanı’nda Flygt Concertor etkisi


Dünyanın en yoğun havalimanlarından biri olan Londra Heathrow, her gün 200 binden fazla yolcuya hizmet veriyor. Burada; ıslak mendiller, bebek bezleri dahil olmak üzere yüksek düzeyde biyolojik olmayan katılar içeren uçak tuvalet atık sularındaki kronik tıkanmayı gidermek için akıllı, enerji açısından verimli bir çözüme ihtiyaç duyuluyordu. Xylem'in son teknoloji pompalama sistemi Flygt Concertor, bu kronik tıkanma sorunlarını çözmeyi başardı. Kanıtlanmış güvenilirlik sağlayan öncü sistem; enerji tüketimini azaltarak Heathrow'un OPEX ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına da yardımcı oldu. Flygt Concertor ile havalimanı temizlik ve servis maliyetlerinde yaklaşık yüzde 87,5 oranında, enerji tüketiminde ise yüzde 53 oranında bir azalma yaşandı. Havalimanında gelen çağrıların azalmasıyla zamandan da çok büyük oranda tasarruf edilmiş oldu.

Akıllı pompa Flygt Concertor, tüm bu üstün özellikleriyle Xylem’in sektörün sorunlarına çözüm olacak yenilikçi, entegre ve sürdürülebilir tasarımlar geliştirme konusundaki kararlılığının somut bir örneği konumunda bulunuyor.

Kaynak