elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

COVID-19 Önlemleri için Yeni Nesil Fan Geliştirildi

Yeni nesil “Vortex” fanları, kapalı alanlardaki havayı dezenfekte ederken Covid-19 ile savaşta kullanacağımız materyallerimizden de biri olabilir. Gelin bu fanları birlikte inceleyelim.



A- A+
10.11.2020 tarihli yazı 5752 kez okunmuştur.
Bugünlerde YouTube'da yayınlanan bir  videoda, Nanyang Teknoloji Üniversitesi'nin iştiraki olan bir şirket eşdeğerlerine göre daha az enerji ile bir odayı sıradan fanlardan daha hızlı soğutabilen, aynı zamanda kapalı alanları dezenfekte edebilen ve dokunulduğunda güvenlik problemi oluşturmayan yeni nesil bir tavan vantilatörü tanıtıldı. Ayrıca kullanıcılar bu ürünü COVID-19 pandemisinde temiz hava elde etmek için kullanabilirler.
 


Cihaz, havayı aşağıdan yukarı hareket ettirerek 360 derece dışarıya üfler.

 

Cihaz Daha Az Elektrik ile Kapalı Alanları Dezenfekte Ediyor


Vortec” adı verilen yeni fan, çoğu fanın ihtiyaç duyduğu enerjinin yarısıyla, kapalı alanları tipik fanların iki katı hızında soğutuyor. Ek olarak, YouTube’daki videoya göre, yeni fan, bakterileri öldüren ve potansiyel olarak kapalı alanlarda hava yoluyla bulaşan hastalıklara yakalanma riskini azaltan, UV olarak dezenfekte etme kabiliyetine sahip bir LED tavan lambası görevini de üstlenmekte.
 


UV ışığı uzaktan kumandalıdır ve havadaki bulaşıcı partiküllerin azaltılmasına yardımcı olabilir
 

Yeni vorteks fanı, havayı duvarların ve zeminin etrafından dışarı doğru hareket ettirerek kapalı bir alanda aşağıdan havayı emer. Fan, Singapur merkezli Nanyang Teknoloji Üniversitesi'nden (NTU Singapur) bir yan şirket olan Vortec tarafından geliştirildi.
 


Kapalı alanlardaki havayı odanın etrafında "hareket ettirir" ve yakın alanların sterilize edilmesine yardımcı olur. 

 

Geliştirilen Fan Havayı Strelize Ediyor


Tazelenen ve gittikçe artan şekilde sterilize edilen hava, oda boyunca 360 derecelik ve yay şeklinde olan bir döngüyle dışarı atılır.
 

Tüm hareketli parçalar içinde bulunduğundan, fana tam hızda bile dokunmak güvenlidir. 
 

Girdap fanı olan cihazın açıkta fanı bulunmamaktadır. Bu durum tam hızda bile dokunmanın tamamen güvenli olduğu anlamına gelir. Bu fan resmi olarak COVID-19’a karşı önlem olarak kamuoyuna açıklanmamış olsa da, doğru yönde atılmış bir adım olarak düşünülebilir. 


 


'COVID-19' Tedbirlerinin Endüstrisi Büyüyor


Mayıs ayında, koronavirüsünün insanları enfekte etme kapasitesini ortadan kaldırmak için bir elektrik alanı oluşturarak kendi kendini dezenfekte eden "elektrikli" yüz maskesi tasarlandı. Çalışma, yeni bir yüz maskesi altında düşük seviyede elektrik üreten ve koronovirüsünü öldüren kumaşla son buldu. 2020 ilkbaharından bu yana, neredeyse herkes virüsün yayılmasını yavaşlatmak, sosyal mesafeyi uygulamak ve dışarıya seyahat etme ihtiyacı ortaya çıktığında maske takmak için tecritte kaldı. Ancak COVID-19 koronavirüsünü içeren hava partiküllerini soluma tehdidi, birçok kişiyi enfeksiyon konusunda endişelendirdi.

Görünüşe göre bu vorteks fanı ve buna benzer diğer ürünler, COVID-19 hastalığının yayılmasını geçerli bir aşının dünyadaki her ülkenin raflarına geleceği zamana kadar yavaşlatmak için yeni nesil pandemi önlemleri arasında ilk sıralarda yer alacak.


 
Kaynak:

► interestingengineering

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.