elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Bahçe Dekorasyonu Yapmanın Püf Noktaları

Bahçe özellikle yaz aylarında en huzurlu vakit geçirdiğimiz, ailemiz ve sevdiklerimizle keyifli anlar yaşadığımız alan. Hâl böyle olunca bahçeleri dekore etmek de son derece önemli. Kullanışlı ve şık mobilyalar, süs havuzları, salıncaklar ya da hamaklar ve bahçe seramikleri estetik bir bahçe dekorasyonu yapmak için ise önemli ürünler. Bu noktada büyük ya da küçük bahçeye sahip olmamız da önemli.



A- A+
30.05.2022 tarihli yazı 4337 kez okunmuştur.
Bahçe, özellikle yaz aylarında en huzurlu vakit geçirdiğimiz, ailemiz ve sevdiklerimizle keyifli anlar yaşadığımız alan. Hâl böyle olunca bahçeleri dekore etmek de son derece önemli. Kullanışlı ve şık mobilyalar, süs havuzları, salıncaklar ya da hamaklar ve bahçe seramikleri estetik bir bahçe dekorasyonu yapmak için ise önemli ürünler. Bu noktada büyük ya da küçük bahçeye sahip olmamız da önemli.


Uygun Mobilya ve Aksesuar Seçimi


Bahçe dekorasyonunda uygun mobilyaların ve aksesuarların seçimi oldukça önemlidir. Bu seçimimizde etkili olacak şey bahçemizin büyük ya da küçük olması olacaktır. Küçük bir bahçeye çok fazla ve çok büyük mobilyalar koymak doğru bir seçim olmayacaktır. Bunun yerine küçük, kullanışlı ve şık mobilyalar tercih etmelisiniz. Öte yandan bahçemizin estetik bir görünüme sahip olması için renk uyumuna özen göstermelisiniz. Bu noktada yaz aylarına uygun renkleri seçmeniz mantıklı bir tercih olacaktır.



Bahçemizi tıpkı oturma odamız gibi konforlu bir alana dönüştürebilirsiniz. Ayrıca yaz boyunca yemeklerimizin tadını açık havada çıkarmak için rahat bir yemek alanı oluşturabilirsiniz. Bu doğrultuda bahçe için ahşap bir masa mantıklı bir tercih olacaktır. Masanın etrafını hafif sandalyelerle donatıp ve üzerlerine renkli minderler koyabilirsiniz. Böylece bahçenize rengarenk ve canlı bir görünüm kazandırmış olursunuz.

Aydınlatma dış mekan için önemlidir. Bunun için yemek masamızdan şerit biçiminde geçecek aydınlatma ürünlerini tercih edebilirsiniz. Aydınlatmanın yanı sıra bahçenize eğer yeriniz varsa hamak ya da salıncak gibi konforlu ürünler koyabilirsiniz. Bu sayede bahçe keyfinizi artırmış olursunuz.
 

Bahçelerinize Renk Katacak Seramikler




Eskiden bahçe dekorasyonunda traverten yer döşemeleri tercih edilirken artık dış mekana uygun fayanslar daha çok kullanılıyor. Geniş renk ve model seçenekleri ile seramikler günümüzde diğer kaplama ürünlerinin önüne geçmiştir. Hem cazip hem de kullanışlı olması bakımından diğer ürünlerden daha kullanışlıdır.

Bahçenizde doğal bir ortam yaratmak için ahşap görünümlü seramikleri tercih edebilirsiniz. Bu noktada kaymaz yüzey ürünler doğru karar olacaktır. Özellikle bahçenizde havuzunuz varsa bu konuya dikkat etmenizi öneririz. Son zamanlarda popüler hale gelen ve kullanımı yaygınlaşan bahçe seramik modellerinden biri de mermer görünümlü fayanslardır. Minimal bir bahçe dekorasyonu yapmak istiyorsanız mermer görünümlü fayans modellerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca taş görünümlü seramikler de doğallığı bozmadan bahçenize estetik bir dokunuş yapar. Ayrıca kolay uygulanabilir olması, bakım istememesi ve ekonomik olması da fayansların size sağlayacağı diğer avantajlardır.

Bahçenize fayans döşetecekseniz bu noktada dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Doğrudan toprağa değil beton üzerine uygulama yaparsanız daha doğru bir karar vermiş olursunuz. Çünkü yoğun yağışlar yumuşak toprağa sahip alanlarda toprağın kaymasına ve dolayısıyla zeminin bozulmasına sebep olabilir.

Kaynak: