elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Azerbaycan'ın Rüzgar Enerjisi Projesi

Azerbaycan, Hazar Denizi'nin açıklarında 200 MW'lık rüzgar enerjisi projesi planlıyor. Hazar Denizi'ndeki 200 MW'lık açık kıyı rüzgar enerji için yapılan planlamalar Azerbaycan Hükümeti onayına sunulmuş durumda. Proje yaklaşık olarak 428.500.000 $ yatırım gerektirecek.



A- A+
09.12.2015 tarihli yazı 7049 kez okunmuştur.
Yenilenebilir Enerji projelerinin önem kazandığı günümüzde Azerbaycan, Hazar Denizi'nin Açıklarında 200 MW kapasitesinde rüzgar enerjisi projesi planlıyor. Azerbaycan Alternatif ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Bakanlığı, diğer ülkelerden gelen üreticilerin ve yatırımcıların projeye ilgi gösterdiğini belirtti. Projenin yabancı bankalardan krediler ile kısmen finanse edilerek 2021 yılına kadar bitirilmesi bekleniyor.
 


Ayrıca Azerbaycan, yenilenebilir enerji teknolojilerinin kullanımı ve geliştirilmesi konusunda Almanya'ya proje ortaklık teklifini sundu. Bakanlık 50 MW kapasiteli rüzgar enerjisi projesi üzerinde çalışıyor ve bu proje için bazı ekipman Almanya'dan ithal edilecek. Azerbaycan ülkedeki yenilenebilir enerjinin payını artırarak %20'ye çıkarmayı planlıyor. Ülke operasyonel yenilenebilir enerji kapasitesini gelecek 10 yılın sonuna kadar 2GW'a çıkarmayı planmakta.



Azerbaycan'ın UNFCCC (Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Temel Komisyonu) komisyonuna sunduğu teklif neticesinde 1990 yılına göre sera gaz salımını 2030 yılına kadar %35 azaltması gerekmekte. Ülke petrol, gaz, ulaşım, tarım ve arazi değerlendirmesi gibi çeşitli sektörlerde eylemleri ile bu hedefe ulaşmayı amaçlıyor. Teklif süresi boyunca hükümetin açıklamaları solar enerji, jeotermal enerji, hidrosantraller, ısı pompası gibi tüm yenilenebilir enerji kaynağı uygulamalarının teşvik edileceği yönünde...


Kaynak:

cleantechnica
 

 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.