elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Android Tabanlı Aynasız Kamera |
Polaroid iM1836

Akıllı telefonlar, tabletler ve laptoplar gelişmeye devam ederken fotoğraf makineleri de gelişmelerini sürdürüyorlar. Polaroid'in yeni 18.1 megapiksellik fotoğraf makinesi ise Android işletim sistemine sahip. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
10.12.2013 tarihli yazı 9838 kez okunmuştur.
Samsung ve Nikon gibi fotoğraf makinesi üretici markalar, modellerine yavaş yavaş Android işletim sistemini entegre ederken Polaroid, teknoloji ve fotoğraf dünyasına hızlı bir giriş yaparak Android işletim sistemine sahip aynasız kamerasını geliştirdi ve piyasaya sürdü. 
 
 

İlk olarak CES 2013 fuarında görülen fotoğraf makinesinin şu anda en çok satış yaptığı yer ise online mağaza sitesi olan Amazon. Sakar International başkanı Jeff Saka'ya göre bu cihaz tanıtıldığından bu güne çok konuşuldu. Pazarlama açısından başarılı bir grafik çizen şirket, cihazı tüm dünyaya yaymayı hedefliyor. Bu arada cihazın marka sahibinin Polaroid ancak üretici firmanın ise Sakar olduğunu belirtelim. 
 
Polaroid bu modeli ile akıllı telefon esnekliğini ve optik kaliteyi bir araya getirmiş oldu. Bünyesinde bulunan Android işletim sisteminin versiyonu ise 4.1 Jelly Bean. Bu sayede Wi-Fi ve bluetooth bağlantı kabiliyeti de cihaza eklenmiş. 1080p kalitesinde videolar da cihazla çekilebiliyor. 
 

Peki cihazın genel donanımsal özellikleri nelerdir? 18.1 megapiksellik kamera, 3.5 inçlik ekran gibi özellikler karşımıza çıkıyor. Ancak cihazın büyük bir avantajı var ki o da Android işletim sistemine uyum sağlayan ve piyasaya çıkarılacak birçok lensin çok kolay bir şekilde cihaz üzerinde değiştirilebilecek olması.
 


 


3.5 inçlik ekran ise kapasitif özellikte bir dokunmatik ekran. Tek bir dokunma ile çekilen resmi Facebook üzerinden paylaşma imkanı sağlanmış. Bu imkan Twitter, Youtube, Flickr ve Vimeo gibi paylaşım siteleri için de sağlanmış. Wi-Fi bağlantısı olmadığında ise Bluetooth ile telefon veya bilgisayar üzerinden bağlantı sağlanabiliyor. 
 

Ayrıca Google Play Store üzerinden cihaza özel uygulamalar da yüklenebilir. Böylece bilgisayar bağlantısı yapmadan düzenlemelerinizi yapabilir, sosyal medyada paylaşabilir ve cihazınızın yazılımını güncelleyebilirsiniz. Bu bakımdan Android işletim sistemine sahip DSLR fotoğraf makinesi olarak iM1836, piyasada yerini çok iyi koruyor. 
 

Ancak şu noktada belirtmemiz gerekir ki 18.1 megapiksellik kamera sensörü, cihazla bütünleşik değil. Sensör, lensin içerisinde. Böylece sensöre toz girme sorunu tamamen ortadan kalkmış oluyor. Ayrıca cihazın bakım aşamalarından geçmesi bu sayede daha kolay bir şekilde gerçekleşiyor.
 

 
 


Yetersiz ışık koşulları için ISO hassasiyetinin 3.200’e kadar arttırabiliyor olması ise cihazın sahip olduğu bir diğer güzel özellik. Makinenin ağırlığı ise 453 gram. Siyah, beyaz ve pembe renk seçenekleri de mevcut. Makine, diğer cihazlar ile veri bağlantısını ise Wi-Fi üzerinden sağlıyor. TV ve monitör bağlantısı için HDMI çıkışı da mevcut. 
 
 

Opsiyonel olarak kamera ile birlikte 10-30 mm zoom lens de geliyor. Kullanıcı yorumlarına bakılırsa bu lens Nikon'un 1 serisi J1 lensine çok benziyor. Kameranın yurtdışı fiyatı ise 400 dolar olarak geçiyor. Analistlere göre bu fiyat etiketi, bu performansta ve mevcut yeniliklere sahip bir kamera için gayet iyi. Türkiye'ye geliş tarihi ve fiyatı ise henüz belli değil. Gelişmeleri zaman gösterecek.



Kaynak: 

► The Verge 
► Polaroid


Hızır İlyas Seçen Hızır İlyas Seçen Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.