elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Google Altı Adet Güneş Panelleri Tesisi Açmak İstiyor

Google’dan büyük yatırım! Kendi güneş panellerini açmak isteyen Google şirketi, 6 adet güneş paneli tesisi için 80 milyon dolar yatırım yaptı. Haberin detayları yazımızın devamında.



A- A+
01.12.2013 tarihli yazı 6950 kez okunmuştur.
Google,  Arizona ve Kaliforniya eyaletlerinde 17 bin ev için yeterli elektrik gereksinimini karşılayacak yeni altı güneş paneli tesisi için 80 milyon dolarlık yatırım yapıyor.
 
 


Bu yatırım Google’ın yenilenebilir enerjideki ondördüncü yatırımı. Google yenilenebilir enerjiye çok önem veriyor.  2010 yılının Nisan ayından itibaren güneş panelleri ve rüzgar türbinleri projelerine 1 milyar dolardan fazla para yatırdı.

Bu yatırımda Google şirketine KKR ( Kohlberg Kravis Roberts) adında bir firma partnerlik yapıyor ve bu şirket yenilenebilir enerji konusunda lider geliştiricilerden bir tanesi.

Google Blog’ta ki yazılanlara göre proje 106 Megawatt’lık bir kapasiteye sahip. Bir nükleer enerji santralinin ürettiği 900-1300 Megawatt aralığındaki güce karşın tipik bir kömür güç santralinde 600-700 Megawatt üretiyor. Google’ın üreteceği ve kendi kullanacağı 106 Megawatt’lık enerji hiçte kötü bir rakam değil.



 
 


Şu an Google enerji ihtiyacının %33’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılıyor. Fakat ileride bu değerin %100’e çıkması umuluyor. Bu yatırımlar ileride Google şirketinin enerji ihtiyaçlarını bir hayli fazlasıyla karşılayacağı kesin.



Kaynak:


► mashable.com
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.