elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

AGİD |
Aydınlatma Sektörü Pazar Hacmi 2 Milyar Doları Geçti

AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Fahir GÖK yaptığı açıklamada Aydınlatma Sektörü ile ilgili bazı ekonomik veriler paylaştı. Bugüne kadar ayrıntılı ve net olarak pazar büyüklüğü ile ilgili çalışma yapılmadığının vurgulandığı açıklamaların tamamı haberimizde...



A- A+
24.04.2014 tarihli yazı 13669 kez okunmuştur.

AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Fahir GÖK;

Bugüne kadar net olarak yapılmış bir çalışma olmaması yüzünden Aydınlatma Sektörü Pazar büyüklüğüne ait maalesef detaylı bir bilgi yoktu. 

Geçmişte sadece sektör aktörlerinin kendi kısıtlı imkanları ile yaptığı tahmini çalışmalar bulunmakta ve maalesef bunlarda sektörün gerçeklerinden uzak rakamlardan oluşmaktaydı.

90’lı yılların başında çok küçük rakamlarla faaliyet gösteren sektör 2013 yılı sonu itibari ile 2 Milyar Doları aşan bir pazar büyüklüğüne ulaştı.

 
İSO, İstanbul Sanayi Odası’nın hazırladığı, hazırlık aşamasında AGİD’in büyük bir destek ve katkı verdiği raporunda sektöre ait tüm özellikler geçmiş yıllarla karşılaştırmalı olarak sektör paydaşlarının bilgisine sunulmuştur.
 

 

Yapılacak çalışmalar, uygulanacak bir takım stratejiler ile sektör Türkiye ortalaması üzerinde büyüyerek pazarın derinleşmesine ve bulunduğu coğrafyada ölçek ekonomisinde imalat yapan markaların artmasını sağlayarak ekonomimize ciddi bir katma değer sağlayacaktır.
 


Sektörün geçmişi ve geleceğine ait birçok detayı da içeren rapor, yatırımcılara önemli bir yol haritası olacaktır.

Özellikle yurtdışında bulunan yatırımcı ve sektör paydaşlarının büyük bir merakla beklediği bu rapor sayesinde Türkiye’ye dönük işbirliği ve yatırım imkanı büyük ölçüde artacak imalatçılarımızın markalaşma ve yurtdışına açılmalarına son derece yardımcı olacaktır.
 
►İlginizi Çekebilir: Pearl Caddesi |İlk Aydınlatma
 
Bu sayede AGİD olarak yıllardır dile getirdiğimiz “Bölgenin imalat üssü ve çevre coğrafyalar ve özellikle Avrupa için bir dağıtım merkezi” olması artık bir hayal değildir.

►Raporun Tümüne Ulaşmak İçin: Tıklayınız...

KAYNAK:

Cumali ÖZEL Cumali ÖZEL Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır