elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

3D Teknolojisi ile Alüminyum Üretimi

3D baskı yöntemiyle üretilen metal malzemenin üretimi, sıcaklığın kontrolü, sürecin kontrolü karmaşık konudur. Belçikalı bir takım girişimciler alüminyum üretimin 3 boyutlu baskı teknolojisi ile gerçekleştirmek için çalışmalar yürüttüğünü duyurdu. Haberin devamı yazımızda…



A- A+
23.06.2020 tarihli yazı 6933 kez okunmuştur.
Belçika merkezli ValCUN isimli firma, uygun fiyatlı ve kullanışlı metal üretimini, 3D baskı teknolojisi ile gerçekleştirebileceğini belirtti. ValCUN, metal 3D baskıyla üretilen malzemeyi daha kullanışlı ve ekonomik hale getirmeye çalışmakta ve uçak, uzay aracı ve ortopedi için binlerce parça üretmek yerine endüstri için milyonlarca parça üretmeyi hedeflemektedirler. 
 
ValCUN şimdiye kadar alüminyum üretimi üzerine odaklanmış olup hammadde olarak hurda ve teneke kullanılabileceğini iddia etmektedir. Firma, 3D baskı metalin ekonomik olabilmesi için ucuz hammaddeye ve düşük maliyetli makinelere ağırlık vermek istiyor. Bunun için erimiş metal birikimi teknolojisi ile alüminyum tel hammadde kullanıldığı belirtiliyor. Ancak bu konudaki bilgiler yetersizdir.
 

ValCUN’un kullandığı prosese göre ilk olarak metal eritilir, iş parçası plazma kullanılarak ısıtılır ve malzeme biriktirilir. Bu proses daha az ısı ve enerjiye neden olmaktadır. Firmanın kurucusu Jonas Galle, erimiş metal birikimini yavaş ve pahalı olan toz yatak füzyon teknolojisine karşı geliştirildiğini söyledi. Bu teknoloji ile granül kullanılabilir, daha ucuz hammadde, ucuz makine ile doğrudan metal baskı da meydana geleceğini printer haber sitesinde belirtmiştir. Şu an için çalışmalar test aşamasındadır. Deneme sürünümü yapmakta olan ValCUN, ilk ticari sürümlerini 2021 yılında başlatacak.


Kaynak:

 
► 3Dprint.com
► interestingengineering.com



Yazar: Duygu Yıldız Bekiroğlu
 


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.