elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Arçelik'ten 24 Milyon Euro'luk Dev Yatırım

Arçelik A.Ş.’nin Romanya beyaz eşya pazarındaki lider markası Arctic, Gaesti fabrikasındaki yeni buzdolabı üretim hattının resmi açılışını; Romanya Başbakanı Victor Ponta, Türkiye’nin Romanya Büyükelçisi Ömür Şölendil, devlet yetkilileri, yerel makamlar, Arçelik A.Ş. ve Arctic üst yönetiminin katılımıyla gerçekleştirdi.



A- A+
25.11.2013 tarihli yazı 13976 kez okunmuştur.
Arçelik A.Ş. bünyesinde bulunan, Romanya’nın en köklü, lider beyaz eşya markası Arctic, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, “Arctic, Arçelik A.Ş. bünyesine katıldığı 2002 yılından bu yana yaptığımız yatırımlar neticesinde, büyük bir dönüşüm sürecine girdi.Bugüne dek 108 milyon Euro’ya ulaşan yatırımımızla, Arçelik'in ileri teknolojisini Arctic'e aktardık. Yeni üretim hattının devreye alınmasıyla birlikte, Arctic üretim kapasitesi yüzde 25 artarak, yılda 2,5 milyon adede ulaştı. Böylece Arctic, Arçelik Eskişehir Buzdolabı İşletmesi’nden sonra Avrupa'daki en büyük buzdolabı üretim tesisi haline geldi" dedi.

 
  

Çakıroğlu; 24 milyon Euro tutarındaki yeni yatırımın, sağlanan teşvikle 10,2 milyon Euro’luk kısmının Romanya Devleti tarafından karşılanacağını belirterek,  Romanya Hükümetine değerli katkıları ve Arctic’in gelişimi konusunda gösterdikleri destek ve güven için teşekkürlerini sundu.

 


Yeni üretim hattıyla ilgili bilgiler veren Arctic Genel Müdürü Monica Iavorschi, “2 yıl önce Gaesti fabrikasının üretim kapasitesini geliştirmek için başlattığımız süreci başarıyla tamamladık. Üretim kapasitemizdeki artış, işimizi daha da büyütmemize ve hem iç pazarda hem de ihracat pazarındaki konumumuzu güçlendirmemize katkıda bulunacak. Yeni hattımızda üreteceğimiz, üstün teknolojiye sahip sınıfının en iyisi buzdolaplarımızla mevcut pazar konumumuzu daha da sağlamlaştıracağız” dedi.

 


Arctic Hakkında

Romanya’nın en büyük beyaz eşya üreticisi konumunda olan Arctic, 2.500 çalışanı ile faaliyet göstermektedir. Yıllardır yüzde 35’i aşkın pazar payı ile Romanya beyaz eşya pazarındaki lider konumunu sürdürmektedir. Şirket, 2012 yılında yaklaşık yüzde 75’i ihracat gelirlerinden sağlanmak üzere, 272 milyon Euro ciro elde etmiştir.
 
Orçun ŞEN Orçun ŞEN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır