elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akıllı Rüzgar Türbin Konsepti |
GE 3.2-103

GE, enerji üretiminde %5 artış sağlayan akıllı 3.2-103 rüzgar türbinini tanıttı. GE’nin 2,5 MW filosunun güçlü performansını temel alan 3.2-103, orta ile yüksek rüzgar hızına sahip sahalarda daha fazla enerji üretiyor.



A- A+
28.11.2013 tarihli yazı 11167 kez okunmuştur.
General Electric'in Akıllı Rüzgar Türbini konsepti 3.2-103,üstün niteliklere sahip bir türbin olarak “Endüstriyel İnternet’in” gücünden rüzgar değişkenliğinin yönetimi konusunda faydalanarak sorunsuz ve öngörülebilir enerji akışı sağlıyor. 3.2-103, komşu türbinler, servis teknisyenleri ve operatörlerle rahatça iletişim kurarken her saniyede onbinlerce veri noktasını analiz ederek enerji depolaması ve tahmin algoritmalarını da sisteme entegre ediyor.
 
İlginizi Çekebilir:General Electric Şirketi'nin Tarihçesi

 



►  Alan kısıtlı sahalarda daha yüksek enerji çıktısı yaratıyor
 
►  GE’nin güncel modeline kıyasla enerji üretiminde %5’lik artış sağlıyor
 
  Bu akıllı rüzgar türbini enerji depolama, ileri kontrol sistemleri ve tahmin algoritmalarını entegre ediyor

3.2-103,70 ile 98 metre arasında değişen pervane göbeği yüksekliğinin sağladığı esneklik ile tepe yüksekliğinin sınırlandırıldığı sahalarda daha yüksek yıllık enerji üretimi gerçekleştiriyor.

İlginizi Çekebilir: Türkiye'de Rüzgar Enerjisi ve Gelişimi
 


GE Yenilenebilir İş Alanı Avrupa Genel Müdürü Cliff Harris, “3.2-103 türbinimiz Avrupa ürün platformumuzdaki yeni gelişime işaret ediyor. Özel olarak İngiltere ve İrlanda’da var olan izin sınırlamaları için tasarlanan ürünün 103 metrelik rotor çapı ve çeşitli kule yüksekliği seçenekleri ürünü kanat ucu yüksekliğinin kısıtlandığı sahalar için mükemmel bir seçenek haline getiriyor. Bunun yanı sıra entegre enerji depolaması Türkiye benzeri ülkelerde şebekeye entegrasyonla ilgili yaşanan zorlukların üstesinden gelmek için değerli bir çözüm sunuyor.”

 
 

Üç adet GE tarafından tasarlanmış akü destekli yazılım uygulaması, rüzgar türbinine entegre olarak rüzgar gücünden azami ölçüde faydalanma sağlıyor. Rüzgar çiftliği geliştiricileri ve operatörleri sahanın ihtiyaçlarına en uygun uygulama veya uygulama kombinasyonlarını seçebiliyor.
 
   Ramp kontrolü: Rüzgar enerjisinin şebeke tarafından etkin biçimde absorbe edilmesini sağlar
   Öngörülebilir güç: Kısa vadeli rüzgar gücünü 15 ile 60 dakikalık zaman dilimlerinde tahmin edilebilir hale getirir
   Frekans düzenleme: Enerji depolama sisteminin arz ve talep değişimlerine hassasiyetle uyumu
 
Yeni 3.2-103, IEC rüzgar sınıfı II standartlarına göre tasarlanmıştır ve 50 Hz uygulamaları için uygundur.Bu ileri teknoloji daha yüksek rüzgar çiftliği verimi ve üretkenlik sağlarken müşteriler için de yeni kazanım olanakları yaratıyor.
 
 
Orçun ŞEN Orçun ŞEN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır