elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İNNOVİKO Projesi Ödül Getirdi

VİKO, Türkiye'nin insan yönetimi alanındaki en önemli ödülü olarak kabul edilen PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri'nde “Yenilikçilik ve İnovasyon Kültürü Yaratma” kategorisinde Başarı Ödülü’ne layık görüldü.



A- A+
26.11.2013 tarihli yazı 9958 kez okunmuştur.
İnsan Yönetimi alanında başarılı uygulamaları ödüllendirmek, fark yaratan kuruluşları cesaretlendirmek, bu alandaki standartlara yön vermek ve kuruluşların süreçlerini gözden geçirmelerine fırsat vermek amacıyla hayata geçen PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri The Marmara Oteli’ndeki Gala Gecesinde sahiplerini buldu. Heyecanla beklenen ödüllerin açıklanması sonucunda VİKO  “Yenilikçilik ve İnovasyon Kültürü Yaratma Başarı Ödülü” nün sahibi oldu.
 
 

Kuruluşların başvurularının değerlendirildiği Peryön İnsan Yönetimi ödülleri değerlendirme süreci alanlarında uzman bir ön değerlendirme ekibi tarafından yapılan saha ziyaretleri ile başladı. Daha sonraki aşamada ise akademik ve iş dünyasından oluşan jürinin ön değerlendirme raporları ve başvuru dosyalarını titizlikle incelemesi sonucunda finalistler ve ödül sahipleri belirlendi. VİKO, İNNOVİKO Projesi ile sağladığı inovasyon kültürü yaratma konusundaki örnek çalışmalarını ödülle taçlandırmış oldu. Birçok alanda ödüllü bir kuruluş olan VİKO, geçtiğimiz yıl Peryön Ödüllerinde “ Performans Yönetimi “ kategorisinde başarı ödülüne  layık görülmüştü.

 
 

Ödül töreni sonrasında konuşan VİKO İnsan Kaynakları Direktörü ve İNNOVİKO Proje lideri Gülay SELKİ, ''İçinde bulunduğumuz hızlı değişim çağı işletmelerin rekabet koşullarını değiştirmiştir.İnovasyon  günümüzde rekabetçi avantajın sağlanmasında, fark yaratma, iş süreçlerine ve çıktılarımıza değer katma adına çok önemli bir kavram. Geleceği planlı bir şekilde oluşturmakta ve kuruluşlara sürdürülebilir bir büyüme sağlamaktadır. Bugüne kadar VİKO’da aktif olan 2000 yılından bu yana “Vİ.Fikrim Var” sistemi ile çalışanlarımızdan gelen fikirler değerlendirmekte, uygun fikirler hayata geçirilmekte ve ödüllendirilmekte idi.

 
 

2010 yılında değişen vizyonumuz doğrultusunda mevcut öneri sistemimizi inovasyonu bir kurum kültürü olarak VİKO DNA'sına yerleştirmek, faydaları ölçülebilen bir rekabet avantajı yaratmak amacıyla INNOVİKO projesine entegre ettik. Projenin amacı; çalışanlarımızca inovasyonun anlaşılması, inovatif  fikirlerin üretilmesi ve tartışılması, böylelikle inovatif  sürdürülebilirlik için inovasyonun bir kurum kültürü olarak VİKO DNA’sına yerleşmesiydi.

 


Sağlam bir kültür tabanı üzerinde yenilikçi ve yaratıcı girişimleri desteklemek ve çalışanlarımızı  inovasyon  sürecinin gerektirdiği nitelikte yenilikçi ve yaratıcı düşünce yetkinliklerini geliştirmeleri  ve işlerine hızlı adapte etmeleri   amacı ile  tüm çalışanların katıldığı “INNOVIKO Sertifika Programı“nı  uygulamaktayız.
 
İnovatif tasarımlar ile kurguladığımız “ İNNOFİKİR  Odası” ile “Benim bir fikrim var! çalıştığım konu/proje ile ilgili konsantre olmaya ve çekilmeye ihtiyacım var!”  diyen çalışanlarımız için fikirlerini besleyebilecekleri,  bir araya gelerek  fikirlerininin hayata geçirilmesi için  paylaşım ortamı sağlayarak   beynimizi baştan çıkarmak üzere kullanmaktayız. Yine inovatif sürdürülebilirlilik ve inovasyon kültürünün sürdürülebilir bir şekilde devamı için  uygulamaya aldığımız INNOFikir saatleri ile VİKO  liderlerinin  sorumluluğunda  her çalışanın inovasyon anlayışını "gönüllü" olarak sahipleneceği bir ortam yaratmaktayız.

 


Kuruluşumuzun bütün bölümlerinde eş zamanlı olarak bir saatlik  “Vizyona Giden Yolda Beynimizi Yoldan Çıkarma Toplantıları” yapmaktayız.  Böylece kuruluşun tamamını işin içine katarak bu iş yapma biçimini ve bu felsefeyi çalışanlarımızda içselleştirmekteyiz. Bu önemli ödülle İnovasyon kültürü yaratmada ne kadar doğru  bir yolda olduğumuzu tescillemiş olduk,  çok mutlu ve gururluyuz. İNNOVİKO Projemizi gönülden sahiplenen ve VİKO olarak hep  geleceğin şirketi olmayı başarmamızdaki destekleri için tüm VİKO Liderleri ve çalışanlarına, İnsan Yönetimi alanında başarılı uygulamalarını ödüllendirmek amacı gösterdikleri örnek çaba  nedeni ile Peryön Yönetimine ve Jüri Üyelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Orçun ŞEN Orçun ŞEN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır