elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Türkiye Enerjisini Topluyor |
Profilo

Profilo Dayanıklı Ev Aletleri’nin, ev hanımlarını enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmeyi amaçladığı Türkiye Enerjisini Topluyor projesinin 3. etabı Eskişehir’de devam etti. Eskişehirli ev hanımlarıyla buluşan TET ekipleri ağırlandıkları evlerde elektrikli ev aletlerinin bilinçsiz ve yanlış kullanımının önüne geçerek aile bütçesine nasıl bir katkı sağlanabileceğini anlattılar.



A- A+
03.12.2013 tarihli yazı 11559 kez okunmuştur.
Profilo Dayanıklı Ev Aletleri’nin 2010 yılından bu yana devam eden “Türkiye Enerjisini Topluyor” projesinin son durağı Eskişehir oldu. Proje kapsamında 26-29 Kasım arasında Eskişehir’de gerçekleşen ev ziyaretleriyle ev hanımlarına doğal kaynaklarla ilgili tasarruf ipuçları verildi. Türkiye’nin 70 ilini dolaşarak bugüne kadar 13.000’in üzerinde ev hanımına ulaşan proje, ev hanımlarını özellikle elektrikli ev aletlerinin bilinçsiz ve yanlış kullanımları hakkında bilgilendirmeyi amaçlıyor.
 
 

Proje ile ilgili bilgi veren Profilo Pazarlama Müdürü Bahriye Bayraklı Tavukçuoğlu, “Türkiye Enerjisini Topluyor projesindeki çıkış noktamız, tüketicilerin satın alma aşamasında enerji tasarrufu konusunda aslında son derece bilinçli hareket ettikleri, ama satın aldıkları cihazı kullanırken verimli kullanamadıkları yönündeki bulgumuzdu.Araştırmalar Türkiye’nin toplam elektrik tüketiminin yaklaşık %24’ünün evlerde, bunun da yarısından fazlasının evlerdeki elektrikli ev aletlerinden kaynaklandığını gösteriyor. Ancak tüketiciler ya kullanma kılavuzunu okumuyorlar, ya da farklı nedenlerle enerji verimliliğini sağlayan özelliklerden gerçek anlamda faydalanmıyorlar veya enerji tasarrufu sağlayacak detayları farkında olmadangöz ardı ediyorlar. Biz, üretimden satışa enerji tasarrufunu ön planda tutan bir elektrikli ürünler üreten firma olarak,bu konuyu sahiplenmenin sosyal bir sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz. Bu bilinçle 3 yıl önce başlattığımız TET Projesini aynı özveriyle sürdürüyoruz.” dedi.  


 

Eskişehir’de 20’ye yakın hanenin ziyaret edildiği projede Eskişehirli ev hanımlarıyla buluşan TET ekipleri ağırlandıkları evlerde elektrikli ev aletlerinin bilinçsiz ve yanlış kullanımının önüne geçerek aile bütçesine nasıl bir katkı sağlanabileceğini anlattılar. Toplantılara katılan ev hanımları da kendi tasarruf yöntemlerini ekiple paylaştı. Profilo Türkiye Enerjisini Topluyor projesinin Eskişehir’den sonraki durağı ise Ankara olacak. 
Orçun ŞEN Orçun ŞEN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır